Cloud Computing / Edge — February 9, 2016 at 2:25 pm

Microsoft va oferi servicii de Cloud din centrele de date din Germania

by

microsoft-cloudMicrosoft intenţionează să furnizeze Microsoft Cloud, incluzând Azure, Office 365 şi Dynamics CRM Online, din 2 noi centre de date situate în Magdeburg şi Frankfurt, Germania. 

Noile centre de date vor respecta aceleaşi standarde de securitate, servicii şi calitate ca toate celelalte centre de date Microsoft. Serviciile oferite vor fi în concordanţă cu principiile solide ale companiei referitoare la siguranţă, confidenţialitate, control, conformitate şi transparenţa serviciilor cloud, și compatibile cu soluțiile Microsoft utilizate în cloud la nivel global.

Accesul la datele clienţilor stocate în aceste noi centre de date se vor afla sub controlul T-Systems, filială a Deutsche Telekom, o companie germană independentă cu rol de administrator de date. Microsoft nu va putea să acceseze aceste date fără permisiunea clienţilor sau a administratorului de date, iar dacă administratorul de date va acorda această permisiune, accesarea va avea loc numai sub supravegherea acestuia.

Serviciile de cloud ale Microsoft din Germania, Azure, Office 365 şi Dynamics CRM Online, se vor adresa în special organizaţiilor şi companiilor cu activitate în domenii cu date sensibile, cum ar fi sectorul public, financiar sau de sănătate.

Această localizare a serviciilor de cloud Microsoft respectă reglementările germane de gestionare a datelor, iar clienţii vor putea vedea cum şi unde sunt procesate datele. Continuitatea operaţiunilor este asigurată de două centre de date din Germania şi se va realiza prin intermediul unei reţele private, pentru a garanta faptul că datele rămân în Germania.

Centrele de date vor furniza un nivel de servicii eficiente, precum şi standarde înalte de securitate în cadrul ofertelor Microsoft cloud la nivel global, incluzând autentificare multi-factor cu scanare biometrică şi carduri inteligente, criptarea datelor prin protocoale SSL/TLS pe baza certificatelor germane, controale de securitate fizică şi protecţie împotriva dezastrelor naturale şi întreruperii alimentării cu energie electrică.

Se anticipează că serviciile vor fi disponibile începând cu a doua jumătate a anului 2016 pentru clienţii din Germania, UE şi AELS.