INTERVIU — February 9, 2016 at 4:41 pm

Companiile sunt interesate de soluții de securitate

by

mihai_scemtoviciTehnologiile noi, capacitatea crescută a infrastructurilor şi automatizarea mai bună devin esenţiale pentru satisfacerea cererilor viitoare ale utilizatorilor legate de procesarea de date. Despre aceste aspecte am discutat cu Mihai Scemtovici, general mager la Solvit Networks.

Club IT&C: Cum este afectată afacerea SolvIT din România de tendințele moderne legate de automatizarea rețelelor și a centrelor de date?

Mihai Scemtovici: Tendințele moderne de automatizare a rețelelor și a centrelor de date au adus noi provocări, SolvIT Networks fiind un furnizor prin excelență de soluții de management al infrastructurilor complexe si de securitate de tip corporate. Printre acestea, implicarea în proiecte strategice, complexe, cu infrastructuri eterogene, lucru care ne-a permis să folosim la maximum experiența internațională acumulată până acum.

Club IT&C: Care sunt, din perspectiva dumneavoastră, tendințele privind folosirea în România de soluții moderne de management al infrastructurii și de securitate?

Mihai Scemtovici: Utilizarea de servicii cloud și de smartphone-uri pe scara largă, inclusiv tendințele BYOD, au adus noi provocări în cadrul departamentelor de securitate.
Se observă o creștere semnificativă în cererea pentru soluțiile de securitate complexe de tip Secury Analitics pentru “0″ day treats și de tipul Advanced EndPoint Threat Protection, deoarece atacurile au devenit mult mai complexe, mai bine corelate și cu impact mult mai mare, iar tendința va fi de creștere în continuare.

Club IT&C: Care este evoluția structurii afacerii dvs. din punct de vedere al tendințelor prezente la client (de ex. serviciil, consultanță, dezvoltare software etc.)?

Mihai Scemtovici: Cu siguranță se observă o creștere a ponderii de consultanță și servicii, deoarece clienții s-au convins că nu-și mai pot soluționa nevoile cu echipamente băgate în priză și aplicații instalate pe care nu se mai uită nimeni. Clienții sunt mult mai maturi în cerințe, doresc soluții care să rezolve cât mai personalizat nevoi specifice afacerilor lor și care nu numai să rezolve niște nevoi sau probleme puctuale, ci să aibă și un impact pozitiv de eficientizare a business-ului, dacă este posibil.

Club IT&C: Ce înseamnă anul 2015 pentru SolvIT Networks în România?

Mihai Scemtovici: Este cu siguranță anul consacrării SOLVIT ca furnizor de soluții de securitate. Dacă până acum ponderea era deținută de soluțiile din domeniul managementului infrastructurii, iar soluțiile de securitate cerute erau în general din categoria securității mici (antivirus, antimalware), iar soluțiile complexe de securitate erau în general solicitate în mod sporadic, anul acesta companiile au solicitat în mod exprex soluții complexe de analytics în domeniul securității, soluții de identity management sau de autentificare risk-based. Credem că acestă tendință va
continua și în anii următori, iar SolvIT Networks va fi pregătită pentru a face față acestui nou val de cerințe și provocări.