INTERVIU — February 9, 2016 at 2:55 pm

Securitate și adaptabilitate prin serviciile de mobilitate Asseco SEE România

by

dsc_42601Asseco SEE România este unul dintre cei mai importanți furnizori de produse, soluții, servicii și  sisteme IT integrate din România și dezvoltator de aplicații pentru sectorul financiar-bancar. Despre oferta de mobilitate a companiei și adoptarea acestui concept de către clienți am discutat cu Sorin Vișan, Executive Director – Banking Business Unit al Asseco SEE Romania.

Club IT&C: Ce înseamnă oferta de mobilitate/BYOD Asseco?
Sorin Vișan:
Portofoliul Asseco include soluții software, de securitate dar și dispozitive mobile precum tablete. Soluțiile oferite se bazează atât pe tehnologie proprie dezvoltată în România sau în cadrul grupului Asseco South Eastern Europe dar și de la alți furnizori precum Oracle, Microsoft (tablete și dispozitive mobile), IBM (gestiunea politicilor de securitate) sau Symantec (prevenția pierderii datelor). În cadrul grupului Asseco am dezvoltat atât platforme de internet și mobile banking dar și solutii de securitate și autentificare, acestea fiind instalate și utilizate și de un număr de clienți din România.

Club IT&C: Care sunt principalele avantaje ale adoptării unui asemenea concept de către un client IT?
Sorin Vișan:
Avantajele cele mai semnificative țin de flexibilitate, reducerea cheltuielilor, dar și de creșterea eficienței. Aceasta din urmă este datorată creșterii nivelului de confort al utilizatorilor prin utilizarea tehnologiilor cu care aceștia sunt familiari și acces la tehnologii mai noi care sunt mai greu de achiziționat sau implementat în cazul achizițiilor centralizate la nivelul companiilor.

Club IT&C: Zona principală de clienți Asseco este cea financiar-bancară, una prin definiție conservatoare la adoptarea de concepte tehnologice noi și mai puțin testate. Ce argumente folosește Asseco pentru a convinge un astfel de client să adopte conceptul?
Sorin Vișan:
Soluțiile oferite permit implementarea și gestionarea de politici de securitate specifice pentru fiecare tip de dispozitiv și fiecare rol al utilizatorului în scopul minimizării expunerilor de securitate. De asemenea, tehnologiile din portofoliul nostru pot fi integrate și adaptate mediilor și cerințelor fiecărui client, permițând acestora să administreze integrat aspectele legate de securitate și disponibilitate la nivelul întregii organizații.

Club IT&C: Dincolo de oferta comercială în sine, ce înseamnă pe termen lung un contract de mobilitate încheiat de un client cu Asseco?
Sorin Vișan:
Asseco reprezintă una din cele mai importante companii de IT la nivel european. O relație pe termen lung cu Asseco aduce beneficii de stabilitate, acces la cele mai noi tehnologii datorită parteneriatelor cu cu cei mai importanți furnizori de tehnologie dar și dezvoltărilor proprii, precum și accesul la o echipă de profesioniști de cel mai înalt nivel.