Cloud Computing / Edge — February 9, 2016 at 1:56 pm

Teatrul de Opera Mariinsky impulsioneaza Transformarea Digitala prin intermediul solutiilor IBM Cloud

by

cloudanimation_250x250Celebrul Teatru Rusesc de Opera are acum posibilitatea de a oferi iubitorilor de opera din intreaga lume transmisiuni live online, accesibile de pe orice dispozitiv mobil, utilizand solutiile IBM de cloud hibrid

Teatrul Mariinsky din Rusia a selectat IBM pentru a dezvolta o solutie cloud hibrida care sa faciliteze iubitorilor de opera din intreaga lume accesul la transmisiuni video live ale spectacolelor pe internet, pe tablete sau alte dispozitive mobile.

Prezentand spectacole clasice de balet precum Lacul Lebedelor, Frumoasa din Padurea Adormita si Spargatorul de nuci, faimosul Teatru Mariinsky a bucurat publicul de toate varstele, din peste 150 de tari, cu unele din cele mai bune reprezentatii de opera, balet si concerte simfonice, inca de la inaugurarea ce a avut loc in anul 1860. Peste 250.000 de vizitatori unici din toata lumea au vizitat site-ul Mariinsky.tv, care pune la dispozitie o arhiva de inregistrari video la cerere.

“Pentru a sustine o comunitate in continua crestere la nivel global de spectatori loiali ai teatrului, aveam nevoie de o solutie scalabila de cloud hibrid care sa indeplineasca standardele de calitate pe care noi si publicul nostru le dorim”
, a declarat Eugene Barbashin, sef al departamentului de tehnologie informatica al Teatrului Mariinksy“Am experimentat si alte solutii oferite de Amazon Web Services si Microsoft Azure, dar spectatorii au intampinat dificultati cu incarcarea clipurilor in timpul transmisiunilor live. Am ales solutiile IBM Cloud pentru ca indeplinesc cerintele noastre in ceea ce priveste performanta si usurinta in utilizare.”

Inainte de colaborarea cu IBM, teatrul a transmis spectacolele online utilizand tehnologiile pe care le avea in dotare. Spectacolele de opera si de balet erau filmate, editate si transmise catre sute de spectatori direct de pe serverul teatrului. Pentru a atrage cresterea publicului online, Teatrul Mariinsky a dorit o solutie noua si mai sigura pentru a oferi experiente de vizionare stabile si flexibilitate de adaptare, in cazul unui nivel ridicat de cereri – ceea ce poate insemna o scalare pentru a suporta mii de spectatori online simultan.

Cu ajutorul solutiilor IBM Cloud, infrastructura IT a teatrului Mariinsky poate sustine sarcini de lucru extinse. Bazandu-se pe infrastructura puternica si securizata oferita de IBM SoftLayer, teatrul are mai multa flexibilitate pentru a transmite reluari video si are posibilitatea sa limiteze, cu pana la 30%, decalajul de transmisie sau dificultatile de incarcare a transmisiunilor live. De asemenea se poate gestiona mai usor fluctuatia numarului de spectatori – mai ales in timpul spectacolelor consacrate precum concertele de orchestra dirijate de Maestrul Valery Gergiev, recitaluri de pian ale unor artisti faimosi la nivel global si “Gala Tinerilor Coregrafi” din timpul Festivalului de Balet Mariinsky.

Pentru clienti precum Teatrul Mariinsky, transformarea digitala necesita o solutie de cloud hibrida, care combina elementele din solutiile cloud publice si private cu flexibilitatea de a alege si schimba medii, date si servicii in functie de necesitati. Clientii sunt capabili sa creeze aplicatii si servicii, mentinand in acelasi timp vizibilitatea operationala, controlul si securitatea.

Veniturile IBM din furnizarea solutiilor cloud – hibrid, public si privat – pe ultimele 12 luni a fost de 7.7 miliarde dolari conform datelor publicate la sfarsitul lunii Martie 2015; primul trimestru din 2015 a inregistrat o crestere de peste 60 de procente.