Hardware — February 11, 2016 at 4:27 pm

Cele mai noi produse D-LINK lansate la CES 2015

by

ces15dlinkconnectedhubstill1D-Link a lansat în cadrul târgului de tehnologie din Las Vegas CES 2015 o serie de produse revoluționare, mărindu-și astfel portofoliul de echipamente Wi-Fi și home automation.

Astfel, D-Link își continuă direcția strategică de inovator în tehnologia dedicată casei inteligente prin lansarea unor produse compatibile cu ecosistemul mydlink. Prin intermediul aplicației mydlink Home utilizatorul poate administra toate dispozitivele și se pot programa acțiuni care duc la o securizare mai bună a locuinței. Toate dispozitivele nou lansate precum și cele existente din gama D-Link Connected Home funcționează prin conectarea la aplicația mydlink Home.

D-Link a lansat și o nouă serie de routere Wi-Fi, care au caracteristici noi, avansate: Wireless 11AC Beamforming, care mărește puterea semnalului, și Smart Connect, caracteristică prin care se alocă banda de internet utilizatorilor printr-un engine QoS, care prioritizează aplicațiile și dispozitivele conectate. În plus, routerele au porturi gigabit WAN/LAN Ethernet pentru o conexiune de mare viteză prin cablu, și au de asemenea conexiune cu securitate WPA sau WPA2.

Connected Home Hub este un dispozitiv care facilitează utilizarea altor dispozitive ce țin de administrarea casei (cum ar fi camere wi-fi cu posibilitatea de înregistrare pe un dispozitiv cu conexiune USB ). Acesta se conectează la un router deja existent și are rolul de a controla în mod centralizat dispozitivele D-Link Connected Home, integrând conexiunile Wi-Fi și Z-Wave prin folosirea aplicatiei mydlink Home app pentru dispozitivele iOS și Android.
D-Link Connected Home Hub (DCH-G020) este compatibil cu sistemul AllSeen și suportă dispozitivele compatibile AllSeen, precum și soluțiile de iluminare AllSeen Wi-Fi.
Pe lângă Connected Home Hub, D-Link a făcut public un număr de soluții realizate pentru a comunica una cu alta și pentru a se declanșa reciproc, aici fiind inclus senzorul ușă închisă/ deschisă (DCH-Z110), senzorul de mișcare (DCH-Z120), senzorul Wi-Fi de apă (DCS-S160) și sirena Wi-Fi (DCH-S220).
Toate dispozitivele noi, precum și cele deja existente din gama D-Link Connected Home, cum sunt Wi-Fi Motion Sensor și Wi-Fi Smart Plugs, se pot conecta prin aplicația mydlink Home pentru o administrare mai bună a locuințelor.

De asemenea, D-Link a mai lansat o serie de routere 11AC de mare viteză, destinate utilizării domestice. Această serie de routere include AC5300 ULTRA Performance Wi-Fi Router (DIR-895L/R), AC3200 ULTRA Performance Wi-Fi Router (DIR-890L/R) și AC3100 ULTRA Performance Wi-Fi Router (DIR-885L/R). Acestea ating viteza nemaiîntâlnită de 5.3 Gbps, au o arie de acoperire extinsă , o interfață nouă și intuitivă și conexiuni Smart Connect, care controlează automat utilizarea, dând un control mai mare utilizatorilor asupra rețelei. Noua serie de produse include și adaptorul AC1900 ULTRA Performance Wi-Fi USB Adapter (DWA-192), care aduce performanțele 802.11ac pe laptoruri și PC-uri.
Seria ULTRA Performance a D-Link are un design agresiv și în același timp elegant, culoarea roșie potrivindu-se perfect cu performanțele incredibile ale acestor noi routere. De asemenea, interfața permite mai ușor ca niciodată controlul rețelei de pe un smartphone sau o tabletă, facilitând blocarea dispozitivelor nedorite, monitorizarea activității pe internet și crearea de rețele Wi-Fi pentru oaspeți.

HD Pan & Tilt Wi-Fi Baby Camera (DCS-855L) este o cameră ce permite părinților să își supravegheze micuții de oriunde prin intermediul unei conexiuni WiFi, 3G sau 4G. Unghiul de filmare poate fi modificat direct de pe telefonul mobil sau de pe tabletă.
Spre deosebire de soluțiile clasice de monitorizare, HD Pan & Tilt Wi-Fi Baby Camera permite părinților să le vorbească celor mici și să-i audă. Camera are și 5 cântece de leagăn clasice preinsatalate pentru ca cei mici să adoarmă mai ușor. Camera permite și instalarea altor cântece cu ajutorul unui card microSD, pentru o soluție de monitorizare cu adevărat personalizată.

Kiturile de securizare a locuinței D.I.Y. Security Kit – HD Edition (DCH-101KT) si D.I.Y. Security Kit – HD Pan & Tilt Edition (DCH-301KT) au fost concepute pentru a permite utilizatorilor să își securizeze ei înșiși locuințele, fiecare kit combinând trei dintre cele mai populare produse D-Link pentru securizarea locuinței – o cameră Wi-Fi, un senzor de mișcare și un senzor Smart Plug – ce oferă sute de variante de securizare, conectare și automatizare a casei. Kit-ul oferă gratuit înregistrarea pe cloud în momentul declanșării senzorului de mișcare.

Tot în cadrul CES 2015 a fost prezentat publicului primul sistem PowerLine AV2 2000 Gigabit Starter Kit (DHP-701AV) și un sistem updatat PowerLine AV2 1000 Gigabit Starter Kit (DHP-601AV). Aceste sisteme permit utilizarea prizelor de curent din casă pentru a crea o rețea de internet de mare viteză, capabilă de viteze de până la 2000 Mbps (DHP-701AV). Sistemele plug-and-play DHP-701AV si DHP-601AV sunt concepute să se conecteze la rețeaua existentă printr-o simplă apăsare de buton, făra a fi nevoie de o configurare specială.
Adaugarea tehnologiei MIMO permite adaptorilor să utilizeze cele mai rapide două fire dintr-un sistem normal de 3 fire (faza, nul și împământare) ducând la extinderea vitezei rețelei.

Lansarea pe piata europeana este planificata pentru prima jumatate a anului 2015.