Hardware — February 11, 2016 at 5:01 pm

Goarna de rețea pentru folosirea în spaţii supravegheate video

by

axis3AXIS C3003-E este o goarnă de reţea de exterior simplu de instalat, ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a face anunţuri de la distanţă. Când este utilizată alături de un sistem de supraveghere video, AXIS C3003-E permite unui operator să se adreseze oamenilor de la distanță și să îi determine să renunţe la anumite activități nedorite. Modelul este ideal pentru creşterea gradului de securitate oferit de instalațiile de supraveghere video exterioare dispuse în zone precum: parcări, şantiere, locații de infrastructură critice și piețe publice.

AXIS C3003-E este simplu de instalat și de integrat într-un sistem de supraveghere video sau un sistem de telefonie IP, făcând posibilă realizarea de anunțuri publice de oriunde, graţie conexiunii la rețea.

Printre beneficiile induse de echipament se numără: costuri reduse de instalare, integrare ușoară și fiabilitate extinsă. Odată instalată, goarna permite utilizatorilor să adauge cu ușurință funcția de voce sistemului de supraveghere pentru a descuraja activități nedorite.

AXIS C3003-E este o goarnă autonomă care asigură transmiterea de semnal, decodarea şi amplificarea vocii, având şi rol de difuzor. Spre deosebire de multe goarne analogice, Axis C3003-E nu are nevoie de o conectare separată la un amplificator sau la o cameră de supraveghere IP pentru a se conecta la rețea. Ca unitate de sine stătătoare, AXIS C3003-E poate fi plasată oriunde, permiţând o abordare flexibilă, scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. În plus, nu are nevoie de o sursă de alimentare externă. Graţie tehnologiei Power over Ethernet (PoE), printr-un singur cablu de rețea, AXIS C3003-E se alimentează și se conectează direct la un sistem de management video și/ sau sistem de telefonie de voce IP (VoIP).

AXIS C3003-E poate reda un fișier pre-înregistrat atunci când este declanșată manual sau automat ca răspuns la un eveniment de alarmă. De asemenea, utilizatorii pot să-și încarce fișiere audio proprii, personalizate. Goarna se integrează ușor cu sistemele de management video şi cu software-urile dezvoltate de Aimetis Corp., Genetec, Milestone Systems și NICE Systems. De asemenea, modelul va fi compatibil cu versiunea AXIS Camera Station 4.20, care se potrivește instalărilor mici și mijlocii. AXIS C3003-E se integrează de asemenea cu sisteme de telefonie VoIP care utilizează SIP (Session Initiation Protocol). Acestă integrare permite utilizatorilor să se conecteze la goarnă şi să facă anunţuri chiar de pe telefonul lor mobil.