Hardware — February 11, 2016 at 7:38 pm

Noul ASUS Transformer Book T100HA

by

asus1ASUS Transformer Book T100HA este o versiune nouă a celui mai bine vândut dispozitiv 2-in-1: Transformer Book T100. Fiind mai ușor, având un profil mai subțire și oferind o autonomie de până la 12 ore, noul Transformer Book T100HA combină puterea unui laptop stilat cu ecran de 10.1 inci cu beneficiile unei tablete ultra-subțiri.

Printre imbunătățirile și actualizările aduse noului dispozitiv se numără procesorul quad-core Intel Atom x5 ‘Cherry Trail’, noul sistem de operare Windows 10 cu asistentul Cortana și suportul pentru interfața adaptivă Windows 10 Continuum.

Fiind disponibil în patru culori vii (alb mătăsos, gri, bleu și roz), cu un capac placat cu metal și tastatură detașabilă, T100HA este companionul perfect pentru utilizatorii care au nevoie de un computer ușor și versatil, cu autonomie extinsă.

Suportul pentru Windows 10 Continuum înseamnă că interfața Windows se reconfigurează în mod automat pentru o tranziție fără reproș între modul laptop și modul tabletă. Tableta este cu 20% mai subțire decât cea a modelului precedent, măsurând numai 8.45 mm, iar greutatea nu depășește 580 de grame, fiind o opțiune convingătoare pentru utilizatorii care doresc performanță și mobilitate fără compromis. Tastatura detașabilă a modelului T100HA este ergonomică și confortabilă, având taste cu mișcare scurtă de numai 1.5mm, optimizate pentru sesiunile lungi de scris, plus un touchpad mare cu răspuns rapid.

Transformer Book T100HA oferă până la 12 ore autonomie. Reîncărcarea acumulatorului se face foarte rapid mulțumită tehnologiei ASUS BoostMaster, ce poate adăuga energie pentru 90 de minute de funcționare în numai 15 minute de încărcare. Pentru și mai multă flexibilitate, dispozitivul poate fi reîncărcat de la o baterie externă prin intermediul portului micro USB. În cazul puțin probabil în care 12 ore de autonomie nu sunt suficiente, utilizatorii pot prelungi orele de funcționare prin folosirea unei baterii externe.

Transformer Book T100HA este motorizat de procesorul quad-core Intel Atom x5 ‘Cherry Trail’, ce permite operarea fluidă în activitățile de zi cu zi și performanțe de două ori mai bune, comparativ cu generația precedentă. Imaginile afișate pe ecranul IPS de 10.1 inci sunt clare și bine definite, tehnologia ASUS TruVivid asigurând vizibilitate în condiții de iluminare crescută.

Transformer Book T100HA include noul conector USB Type-C, mai mic, care permite rate de transfer USB 3.0 de 10 ori mai rapide decât USB 2.0. Portul Type-C este conceput să înlocuiască în viitorul apropiat portul USB original și să devină standard.

Fiecare ASUS Transformer Book T100HA include sistemul de operare Window 10 preinstalat. T100HA suportă Cortana, asistentul personal ce permite interacțiunea naturală prin recunoaștere vocală.

Transformer Book T100HA vine cu Microsoft Office Mobile preinstalat, oferind utilizatorilor acces imediat la aplicațiile Word Mobile, Excel Mobile, PowerPoint Mobile și OneNote.

Husa de protecție Folio Cover integrează magneți care se ajustează automat la grosime, menținând închiderea fermă indiferent dacă este transportată tableta și tastatura dock sau doar tableta. Două prinderi din interiorul husei mențin dispozitivul pe poziție atunci când utilizatorul tastează sau vizionează un film. Utilizarea materialelor de înaltă calitate protejează tableta împotriva loviturilor și zgârieturilor iar designul permite accesarea porturilor.

ASUS Transformer Book T100HA va fi disponibil în România începând din luna octombrie la prețuri între 1699 – 1999 de lei (TVA inclusiv).