Networking — February 13, 2016 at 5:39 pm

 AT-DC2552XS, switch pentru centre de date, de mare performanţă, cu latenţă redusă

by

 

dc2552xs-angle2xProiectat pentru centre de date virtualizate şi medii cloud, switch-ul AT-DC2552XS de la Allied Telesis furnizează 10GbE de mare densitate şi conectivitate 40GbE, ceea ce îl face ideal pentru centrele de date mini şi micro din zilele noastre, care folosesc un număr de porturi de server de până la câteva sute.

AT-DC2552XS
este un switch cu 48 x 10GbE (SFP+) porturi de mare lăţime de bandă şi mare densitate, proiectat pentru aplicaţii de centre de date. De asemena, el dispune de patru sloturi QSFP+ 40GbE pentru uplink-uri de mare lăţime de bandă şi fluxuri solide de date. Acest echipament furnizează comutare la 1280 Gbps cu latenţă ultra-scăzută, de ordinul a sub o microsecundă. Circulaţia aerului a fost optimizată în vederea răcirii din faţă spre spate, pentru medii de tip centre de date.

Unitatea poate incorpora o sursă de putere 1+1, totul fiind adăpostit de un şasiu extrem de compact 1RU. Centrele de date mai inteligente se pot obţine prin conectarea serverelor şi unităţilor de stocare date într-o “ţesătură” de reţea de mare viteză şi latenţă scăzută, a cărei gestiune este mai rapidă, mai facilă, mai prietenoasă cu mediul şi mai deschisă.

Eficienţă energetică avansată
Arhitectura eficientă din punct de vedere energetic şi răcirea cu aer dinspre faţă spre spate ale switch-ului AT-DC2552XS reprezintă factori critici în optimizarea centrelor de date din punct de vedere economice – deoarece firmele trebuie să menţină un echilibru între performanţe şi consumul energetic pentru a se încadra în bugetele alocate acestor consumuri.

Lăţime mare de bandă

Cum aplicaţiile mari consumatoare de bandă – precum Web 2.0, virtualizarea, Procesarea de Mare Performanţă (HPC) şi Network Attached Storage (NAS) – continuă să se extindă în cadrul centrelor de date de întreprindere, o lăţime de bandă de 10 Gigabit Ethernet (10GbE) reprezintă o modalitate eficientă din punct de vedere costuri pentru creşterea rezultatelor de trafic şi livrarea fără sincope a SLA-urilor (Service Level Agreement) încheiate cu clientul.

Înaltă disponibilitate
AT-DC2552XS dispune de două sloturi pentru schimbarea la cald a unităţilor de alimentare cu energie (Power Supply Unit – PSU) şi ventilatoarelor. În plus, modulele SFP+ şi QSFP pot fi scoase cu uşurinţă şi înlocuite, fără întreruperea reţelei. Aceste module interschimbabile la cald garantează livrarea continuă a serviciilor esenţiale.

Cut-through
Prin comutarea de date de tip cut-through, pachetele de date sunt trimise la destinaţie imediat ce prima parte a lor este gata de trimitere. Întârzierea este minimă, iar pachetul de date ajunge la destinaţie în cel mai scurt timp posibil. În modul cut-through, switch-ul AT-DC2552XS înaintează pachete cu o latenţă de 505 nanosecunde cu 40Gb/800 nanosecunde la 10 Gb şi este ideal pentru comunicarea inter-servere.

Fluxurile de aer
Fluxurile de aer de răcire au devenit o preocupare majoră de proiectare în centrele de date moderne. AT-DC2552XS utilizează fluxuri de aer dinspre faţă (pe partea PSU şi a ventilatorului) către spate (partea porturilor), ceea ce îl face potrivit pentru montaje tip rack în centrele de date.

Prietenos cu mediul
În conformitate cu dedicare noastră pentru realizarea de produse prietenoase cu mediul, acest switch este proiectat pentru a reduce consumul de energie şi pentru a minimiza deşeurile periculoase.

eb 2.0, virtualizarea, Procesarea de Mare Performanţă (HPC) şi Network Attached Storage (NAS) – continuă să se extindă în cadrul centrelor de date de întreprindere, o lăţime de bandă de 10 Gigabit Ethernet (10GbE) reprezintă o modalitate eficientă din punct de vedere costuri pentru creşterea rezultatelor de trafic şi livrarea fără sincope a SLA-urilor (Service Level Agreement) încheiate cu clientul.

Referinţă pentru viitor
Lăţimea de bandă de 10GbE permite companiilor să extindă capabilităţile aplicaţiilor, să reducă timpul de rezolvare a aplicaţiilor financiare şi ştiinţifice complexe, şi să răspundă rapid la schimbările din universul nevoilor clienţilor şi cel al condiţiilor de piaţă. În combinaţie cu ca