Networking — February 13, 2016 at 5:13 pm

Allied Telesis, furnizorul preferat pentru reţele Gigabit cablate de viteză

by

istock_000000118072medium
Reţele Gigabit cablate de viteză

Allied Telesis, furnizor global de soluţii de comutare date IP/Ethernet şi lider industrial în implementarea de reţele IP Triple Play, a fost selectat de către Grant County Public Utility, cel mai rapid furnizor de servicii Internet (ISP) din Statele Unite. Cum consumatorii cer viteze de acces de ordinul gigabiţilor pentru a putea accesa rapid conţinutul şi pentru a putea urmări în timp real transmisiunile de televiziune de înaltă definiţie (HDTV) 4K, reţelele curente de cablu şi telecomunicaţii se chinuie tot mai mult să ţină pasul cu cererea. O reţea pe fibră optică, bazată pe elemente active Gigabit Ethernet (GbE) Pt-Pt, oferă viteze de acces la Internet de o sută de ori mai mari faţă de reţelele clasice Multiple-System Operator (MSO) Cable and Telco xDSL, dar şi faţă de reţelele Fiber-to-the-Home (FTTH) Gigabit Passive Optical Network (GPON).

Odată cu recenta decizie a Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC) de a resecretiza accesul Internet în bandă largă la viteze de peste 25 Mbps, mulţi dintre furnizorii de servicii cu dotări mai vechi se vor confrunta cu dificultăţi în actualizarea reţelelor lor pentru satisfacerea cerinţelor acestei decizii. Mulţi operatori rurali de telecomunicaţii şi utilităţi au depăşit deja pragul FCC prin instalarea unei reţele de acces de tip ultra-bandă largă, bazat pe reţele Pt-Pt GbE FTTx. Un astfel de furnizor de servicii, Grant County Public Utility, oferea viteze GbE de ultra-bandă largă, astfel câştigându-şi renumele de cel mai rapid ISP din Statele Unite, conform unui studiu independent efectuat de revista CNET Magazine.

“Ţinutul Grant este foarte mândru de titlul dobândit de reţeaua cu cel mai rapid acces deschis din Statele Unite. Intenţionăm să creştem viteza şi să ne menţinem statutul de reţea de frunte, “ a declarat Robert Bergman, de la Grant County Public Utility District. “Noi operăm o reţea cu acces deschis, care cere o soluţie GbE de foarte înaltă performanţă. Am selectat soluţia Allied Telesis Gigabit din mai multe motive, inclusiv pentru calitate şi performanţă, precum şi pentru capabilităţile de interoperabilitate.”

“Allied Telesis a fost pionier pe piaţa FTTx prin livrarea de servicii IP Triple Play, iar azi este liderul global de piaţă şi furnizorul preferat pentru reţele Gigabit cablate de viteză. Grant County Public Utility este unul din cei 75 de clienţi care au implementat soluţia noastră şi care au îmbrăţişat viziunea unui acces la Internet de foarte mare viteză,”
a spus Philip Yim, Allied Telesis senior vice president, Global Program Management.“Soluţiile noastre Gigabit oferă performanţe şi caracteristici superioare în comparaţie cu oricare alt furnizor de soluţii de acces. Acest lucru este certificat de clienţii noştri care operează cele mai rapide reţele Gigabit pe tot cuprinsul globului,” a adăugat Yim.