Networking — February 13, 2016 at 5:49 pm

Allied Telesis x930 – Switch-uri avansate Gigabit layer 3 stivuibile

by

p0img_xlSeria de switch-uri x930 de la Allied Telesisreprezintă o alegere de mare performanţă, bogată în caracteristici, pentru reţelele din ziua de azi. Cu opţiuni de modele cu 24 şi 48 de porturi, cu porturi de uplink 10 Gigabit şi 40 Gigabit, plus puterea Allied Telesis Virtual Chassis Stacking (VCStack) cu lăţime de bandă de până la 160Gbps per switch, seria 930 dispune de flexibilitate şi performanţe pentru a asigura conectivitate esenţială în reţea.

Management unificat al reţelei
Seria x930 are capacitatea de a gestiona reţele cu cablu şi wireless de scară mare pe o singură platformă, pentru a reduce complexitatea şi pentru a creşte consistenţa administrativă. Allied Telesis Management Framework (AMF) reprezintă cheia managementului unificat al reţelei. Economiseşte tim şi reduce costurile prin automatizarea sarcinilor cotidiene de management al reţelei. Managementul punctelor de acces wireless Allied Telesis TQ este acum posibil în mod direct cu seria x930 prin intermediul Wireless Manager. Provizionarea, operarea, administrarea şi mentenanţa întregii infrastructuri wireless a companiei pot fi efectuate centralizat, prin aceasta reducându-se TCO-ul şi îmbunătăţindu-se experienţa utilizatorului. În scop de beneficii şi mai mari, AMF poate fi combinat cu Wireless Manager pentru reducerea sarcinii de gestionare, actualizare şi depanare, atât în cazul reţelelor cu cablu, cât şi al celor wireless, fapt care reduce şi mai mult costurile şi îmbunătăţeşte nivelul serviciilor în întreaga reţea.

Soliditate a reţelei
Convergenţa serviciilor de reţea în cadrul companiilor a dus la o cerere tot mai mare pentru reţele cu grad ridicat de disponibilitate şi timpi minimi de cădere. În conjuncţie cu agregarea conexiunilor, VCStack furnizează o reţea fără puncte de cădere şi o soluţie facilă, solidă pentru aplicaţiile care cer grad ridicat de disponibilitate. Echipamentele din seria x930 pot forma o stivă de până la opt unităţi pentru întărirea solidităţii şi management simplificat al dispozitivelor. Stivele pot fi create peste conexiunile din fibră de sticlă pe distanţe lungi cu ajutorul VCStack LD (Long Distance), fapt care face din seria x930 alegerea perfectă pentru medii distribuite. Adăugarea solidului protocol tip inel Ethernet Protection Switched Ring (EPSRing) asigură faptul că segmentele distribuite de reţea dispun de viteze ridicate, acces la resurse online şi aplicaţii.

Fiabilitate
Echipamentele din seria x930 au fost proiectate pentru a fi fiabile şi garantează livrarea continuă de servicii esenţiale. Cu ajutorul surselor de putere duale, interschimbabile la cald şi care îşi partajează încărcarea, precum şi prin intermediul reconfigurării online a stivei, aproape fără atingere, mentenanţa poate fi efectuată fără afectarea timpului de funcţionare al reţelei.

Siguranţă
Caracteristicile avansate de securitate protejează reţeaua de la margine până în miez. Seria x930 oferă un control puternic asupra tipurilor de trafic de reţea, protecţie împotriva atacurilor asupra reţelei, opţiuni securizate de management, monitorizare tip buclă pentru detectarea erorilor de cablare şi triplă autentificare pentru control solid asupra punctelor finale de acces.

Pregătire pentru viitor
Seria x930 asigură o reţea pregătită pentru viitor, cu flexibilitate avansată, cuplată cu abilitatea de stivuire unităţi multiple. Toate modelele din seria x930 dispun de porturi uplink 10 Gigabit şi opţiunea de porturi 40 Gigabit, precum şi de un set cuprinzător de caracteristici IPv6, în scopul asigurării pregătirii reţelei pentru cererile viitoare de trafic în reţea. Toate switch-urile din seria x930 sunt pregătite pentru Software Defined Networking (SDN) şi vor suporta OpenFlow v1.3 în viitor.

Prietenoase cu mediul
Seria de echipamente x930 suportă Energy Efficient Ethernet (EEE), reducând automat energia consumată de switch de câte ori nu există trafic pe un port. Această caracteristică sofisticată poate reduce semnificativ costurile de operare prin reducerea cerinţelor de consum de energie ale switch-ului şi ale oricărui echipament de răcire asociat.