Networking — February 13, 2016 at 5:32 pm

AlliedView NMS permite administrarea elementelor de reţea Allied Telesis

by

alliedview-nms_frontAlliedView NMS înseamnă o platformă de reţea cuprinzătoare, proiectată pentru a oferi clienţilor din sectorul Enterprise un set de instrumente puternice pentru managementul produselor de infrastructură de reţea Allied Telesis şi pentru provizionarea serviciilor în reţelele lor bazate pe IP şi Ethernet.

Prin intermediul unei suite complete de instrumente de monitorizare şi provizionare, AlliedView NMS maximizează eficienţa operaţională a utilizatorului final prin furnizarea de diagnostic proactiv, minimizarea timpului necesar de instalare a nodurilor de reţea, reducerea cheltuielilor operaţionale şi scurtarea drumului de creştere a productivităţii.

Instrumente de management flexibile

Prin intermediul capabilităţilor extinse de management, AlliedView NMS permite administrarea a mii de elemente de reţea Allied Telesis dintr-un centru de operaţiuni de la distanţă, reducând nevoia de suport pentru efectuarea de diagnoze sau realizarea de schimbări de provizionare. Folosind o interfaţă de tip Graphical User Interface (GUI), AlliedView NMS scade în mod substanţial timpul necesar de gestionare reţele.

Privire de ansamblu arhitectură

Cele două elemente esenţiale ale arhitecturii AlliedView NMS sunt serverul de aplicaţii integrat şi baza de date cu suport pentru clienţi distribuiţi.
Software-ul îndeplineşte misiuni esenţiale, pe partea serverului, cum ar fi descoperirea obiectelor gestionate, primirea şi procesarea de notificări legate de evenimente şi alarme, colectarea de date, generarea de rapoarte, interogarea statutului reţelei şi comunicarea cu alte sisteme prin intermediul interfeţei. Toate actualizările legate de baza de date relaţională au loc prin server.
Software-ul serverului oferă scalabilitate în termeni de număr de clienţi suportaţi. Serverul asigură următoarele tipuri de suport clienţi:
– Răspunde la toate cererile clienţilor.
– Generează imagini ale clienţilor utilizatori prin intermediul operaţiunilor de citire bază de date.
– Distribuie alarme şi mesaje autonome dinspre server către clienţi.

Prin folosirea Java sau HTML, clienţii distribuiţi acţionează ca şi interfaţă utilizator între utilizatorii finali sau administratori şi serverul AlliedView NMS.