Expert IT — February 13, 2016 at 12:31 pm

Gadget-uri utile pentru activități outdoor

by

activitati-outdoor

Suntem în perioada în care profităm la maximum de vremea favorabilă, încercând să ieșim cât mai des în aer liber – alergăm în parc, ne plimbăm cu bicicleta sau cu rolele, facem drumeții la munte.

În zilele noastre, smartphone-ul a devenit indispensabil. Îl avem cu noi 24 din 24 de ore. Pentru a-l menține în stare bună de funcționare, avem nevoie de accesorii care vin să completeze atât ținuta, cât și monitorizarea în timp real a activității noastre.
Pentru drumeții, alergat, plimbări, recomandăm ca telefoanele mobile să fie puse în huse de braț sau, pentru cei cărora le place înnotul, huse waterproof. Este foarte util să avem conectată la telefon o casca Bluetooth sau căști cu fir, cu ajutorul cărora putem răspunde la apelurile primite sau asculta muzică.

Gadget-uri precum ceasurile inteligente sau brățările dedicate activităților sportive devin tot mai populare, pe măsură ce românii descoperă beneficiile monitorizării acestor activități.
Acestea monitorizează activitatea noastră: pașii, distanța parcursă, caloriile arse, pulsul. Cu ajutorul acestor accesorii avem posibilitatea să ne stabilim anumite obiective și să urmărim constant progresele pe care le facem, astfel încât să avem un stil de viață activ.
Aceste gadget-uri vin însoțite de o aplicație care trebuie instalată pe smartphone. După sincronizarea celor două device-uri, toate datele legate de activitățile noastre sunt monitorizate cu ajutorul acestei aplicații, iar astfel putem să ne propunem anumite ținte de performanță.

Dacă nu avem un astfel de gadget, putem să descărcăm pe smartphone aplicații care să ne vină în ajutor în monitorizarea pașilor, a distanței parcurse, a timpului etc.
La capitolul drumeții montane, aplicațiile dedicate sunt mai mult decât utile, pot fi chiar vitale.

Sursa: EuroGsm