Networking — February 13, 2016 at 5:08 pm

Infrastructura IT performantă la Liberty Technology Park

by

itcLiberty Technology Park Cluj este primul parc tehnologic din România, creat pentru a oferi condiţii excepţionale de creştere şi dezvoltare companiilor din domeniile IT&C şi R&D, într-un areal inedit din punct de vedere conceptual şi arhitectural. Prima fază a proiectului a fost realizată în a doua parte a anului 2013, iar proiectul final va consta în 8 cladiri distincte, finalizate in 3 etape.
Dat fiind specificul companiilor ce îşi desfaşoară activitatea în cadrul parcului, construirea unei infrastructuri IT performantă şi modernă a fost un obiectiv ferm, avut în vedere de la bun început. Starnet Consulting a proiectat şi implementat o soluţie de ultimă generaţie de comunicaţii IP integrate care reuneşte reţeaua voce date, supraveghere video, antiefracţie şi control acces.

Reţeaua wireless oferă suport solid pentru evenimentele care au loc în cadrul parcului
Reţeaua voce date este bazată pe echipamente HP de ultimă generaţie, cu facilităţi multiple. Rezultatul este o infrastructură IT modernă, de tip FlexCampus, fiind o solutie completă, orientată către standarde, scalabilă, şi securizată, care beneficiază de garanţie lifetime.
Diversele evenimente pe care deja le-a găzduit Liberty Technology Park Cluj – de la evenimentul de deschidere “ITC in the Park”, conferinţele Bienalei de Arhitectură Transilvania sau Photo Romania Festival – au testat şi demonstrat performanţa reţelei create de Starnet Consulting.
O provocare aparte a fost ” Innovation Labs 2.0 hackathon” – un program adresat tinerilor profesionişti ce işi doresc să dezvolte propriile afaceri în domeniul tehnologiei – care a reunit într-un hackaton de 24 de ore 60 de participanţi, fiecare având cel puţin un device conectat la internet prin reţeaua wireless.
A fost primul hackathon, dintre cele la care am participat în Cluj şi Bucuresti, la care internetul a fost functional 100% din timp la viteză maximă şi la care nu am avut nici o sesizare din partea participantilor despre internet, -declară Paul Tirban, Team Lead Microsoft Student Partners.

Rezidenţii actuali, multumiţi de infrastructura IT din parc
În ceea ce priveşte securitatea- de la supraveghere video până la sisteme antiefractie şi control acces, s-au ales soluţii performante şi eficiente, perfect adaptate nevoilor ridicate de securitate cerute de companiile rezidente.
Camerele video Axis, produse de liderul mondial în domeniu, oferă facilităţi multiple: de la identificare persoane care intră/ies, la imagini clare „whole scene”, tehnologie Lightfinder, IR sau WDR. Prin integrarea LPR (License Plate Recognition) cu sistemul de control acces, intrarea în incinta parcului se face prin identificarea/recunoastrea numerelor de maşină, preînregistrate într-o bază de date. Se asigură astfel optimizarea proceselor legate de managementul traficului, eliminarea pierderilor de timp şi comoditate în exploatare prin lipsa consumabilelor de genul cartelelor sau tichetelor de acces in incintă.

Feedback-urile pozitive primite din partea companiilor IT care işi desfasoară activitatea în incinta Liberty Technology Park Cluj, ne dau convingerea ca proiectul dezvoltatat este o soluţie performantă, complet integrată şi convergentă, usor de monitorizat. Se bazează pe cerinţele reale şi este focusată pe utilizator şi serviciile oferite acestuia.

Soluţia IT creată de Starnet Consulting ne-a depășit așteptările. A fost alegerea potrivită pentru infrastructura IT&C din Liberty Technology Park Cluj, ea include echipamente de ultimă generație, performante, cu facilități multiple şi eficientă din punct de vedere energetic, fiind o soluție completă, menită să răspundă exigențelor companiilor tech rezidente.” afirmă Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.