Financiar-Bancar — February 13, 2016 at 10:10 pm

Telenor banka și Asseco SEE prezente la prestigioasa Conferință Finovate de la Londra

by

l2O BANCĂ ONLINE ORIENTATĂ CĂTRE CLIENT

Telenor banka din Serbia, împreună cu Asseco SEE, își prezintă realizările comune și anunță viitoare inovații la prestigioasa conferință internațională Finovate Europe, ce se desfășoară anul acesta la Londra în perioada 10-11 februarie. Inovația cu care cele două companii sunt prezente la ediția din acest an a Finovate, va permite clienților Telenor banka să primească oferte customizate pentru două industrii concomitent: telecomunicații și sectorul bancar.

Complexa soluție IT care a stat la baza transformării Telenor banka într-o bancă online și a cărei versiune demo a fost deja prezentată, este un exemplu de ofertă on-line complet automatizată și personalizată care asigură furnizarea în timp real a creditelor de achiziții pentru dispozitive inteligente, personalizate pentru nevoile clienților. Această inovație va fi o actualizare a ofertei existente de împrumuturi fără dobândă pentru achiziționarea dispozitivelor din oferta Telenor pe care banca a introdus-o la începutul lunii decembrie 2014.

“Este o deosebită plăcere să vedem că Telenor banka a fost recunoscută ca una dintre cele mai importante inovații în servicii bancare și financiare din Europa în 2015. Inovația prezentată se bazează pe avantajele tehnologiei soluțiilor bancare directe și a posibilitățior pe care le oferă. Este un exemplu concret de competitivitate la nivelul pieței internaționale”
, afirmă Martin Navratil, președinte al Consiliului Executiv Telenor banka.

Participanții la Finovate vor avea posibilitatea de a deveni familiari cu o soluție completă de mobile banking, care modifică experiența clienților și remodelează serviciile și produsele astfel încât să fie complet customizate pentru dispozitivele mobile utilizate.

gm__4028-copy-copy“Suntem extrem de încântați de faptul că am furnizat soluția informatică completă pentru prima bancă directă din regiunea SEE, de la un sistem bancar de bază (core-banking) către toate canalele utilizate (mobil, e-banking și rețeaua de ATM-uri). Suntem mândri în mod deosebit de faptul că am reușit, împreună cu Telenor Banka, să punem în aplicare prima fază a acestui proiect de mare anvergură în doar șapte luni”, a declarat Piotr Jelenski, președintele Consiliului de Administrație Asseco SEE Group și a adăugat: “Astăzi suntem capabili să demonstrăm cum soluții IT complexe oferă o experiență ușoară și simplă adaptată nevoilor clienților”.

Finovate Europe 2015 a adunat la această ediție 70 de companii, având fiecare la dispoziție doar 7 minute pentru a prezenta cele mai recente și cele mai avansate inovații în domeniul serviciilor financiare.

“În fiecare an la Finovate vom ajunge să vedem numeroase inovații interesante în domeniile tranzacțiilor financiare, on-line banking și vânzări prin intermediul dispozitivelor mobile. Suntem foarte încântați că anul acesta am selectat Telenor banka și Asseco SEE, care împreună au prezentat în cadrul conferinței cele mai bune și cele mai recente inovații”, spune Erik Mattsson, CEO Finovate.” Este o mare plăcere să avem șansa de a vedea în ce mod sinergia sectoarelor bancar și cel al telecomunicațiilor își extind ofertele pe piața de finanțare, care sunt activate prin tehnologii avansate bancare”, adaugă Mattsson .

Telenor banka și Asseco SEE vor continua să colaboreze la dezvoltarea de soluții care să rezolve necesitățile consumatorilor prin servicii financiare ușor accesibile și interactive.