Foto-Video-Audio — February 13, 2016 at 2:19 pm

Top cinci camere foto dupa rating “calitatea imaginii”

by

canonA.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons face public studiul general privind camerele foto conform ICRT. In cadrul testului, care va fi lansat in curand, au fost selectionate un numar de 115 modele de la o gama variata de de producatori, dintre care amintim: Canon, Casio, Fujifilm, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Ricoh, Samsung si Sony.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul UE, iar A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi propune ca, in baza dreptului
fundamental al consumatorului de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din tara, cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta si in cunostiinta de cauza.

Au fost testati parametrii grupati astfel:

• Calitatea imaginii (45 parametri)
• Flash (5 parametri)
• Calitatea filmarii (10 parametri)
• Monitor (10 parametri)
• Usurinta in utilizare (30 parametri)

In ceea ce priveste calitatea imaginii, clasamentul este urmatorul:
Canon PowerShot G1 X Mark II
Olympus OM-D E-M1 + M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO
Fujifilm X-A1 + Fujinon XC16-50mm
Fujifilm X-T1 + FUJINON XF 1:2.8-4 18-55mm R LM OIS + EF-X8
Samsung NX Mini + NX-M 3.5-5.6 9-27 mm ED OIS

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca, cat si pe cea europeana. Este derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons (membra cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singurul portal online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.