Networking — February 13, 2016 at 4:12 pm

Dragoş Marinescu, Allied Telesis: SDN deschide căi noi şi inovatoare pentru furnizarea de opţiuni de comunicaţii flexibile.

by

Liderul în reţelistica IP colaborează cu parteneri pentru realizarea de aplicaţii SDN puternice, modernizând adopţia SDN în reţelele de tip Enterprise prin crearea de aplicaţii de afaceri axate pe valoare

banner-amf-en

Allied Telesis, furnizor global de soluţii de comutare IP/Ethernet şi lider industrial în instalarea de reţele IP Triple Play a făcut publice noi detalii despre viziunea sa unică legată de evoluţia reţelelor definite prin software (SDN). La mai puţin de un an de la lansarea soluţiei Allied Telesis Management Framework™ (AMF) solution, compania a declarat că, deşi activitatea axată pe soluţii SDN în centrele de date este intensă, adoptarea SDN în reţelele de întreprindere va lua avânt abia după crearea aplicaţiilor care furnizează valoare reală pentru afaceri. Furnizorul de soluţii a determinat că extragerea de valoare pentru afaceri din SDN va necesita câţiva paşi.
Allied Telesis recunoaşte faptul că inovaţia SDN anterioară s-a concentrat mai ales la nivelul controlului, lăsând subdezvoltat nivelul managementului. Acestea fiind zise, primul pas făcut de Allied Telesis a fost acela al dezvoltării AMF, o soluţie de management inovatoare, care simplifică managementul reţelei şi duce în jos costurile de operare.
Apoi, Allied Telesis a creat o platformă end-to-end cu capacităţi SDN, conformă cu ultimele standarde OpenFlow adoptate. Această platformă este proiectată să fie un hibrid, capabilă de comutare simultană OpenFlow şi Layer 3 inteligent, fiind configurabilă per port. Această platformă poate fi gestionată de AMF pentru a furniza o soluţie de management puternică şi eficientă din punct de vedere al costurilor pentru reţelele SDN.

În cele din urmă, Allied Telesis lucrează actualmente împreună cu partenerii săi la crearea de aplicaţii SDN care rezolvă probleme de afaceri din lumea reală. Momentan, lucrul se concentrează asupra aplicaţiilor de tip office pentru clienţii din zona Enterprise.

Dragos Marinescu, Country Manager Allied Telesis
Dragos Marinescu, Country Manager Allied Telesis

“SDN deschide căi noi şi inovatoare pentru furnizarea de opţiuni de comunicaţii flexibile, sigure şi fiabile, care sunt impulsionate de creşterea utilizării dispozitivelor mobile şi de creşterea convergenţei în cadrul reţelelor de întreprindere. Allied Telesis are în spate decenii de experienţă acumulată în rezolvarea creatoare a problemelor din cadrul reţelelor tip Enterprise, iar acum aplică acea experienţă la soluţiile sale bazate pe SDN,” a declarat Dragoş Marinescu, Country Manager Albania, Bulgaria and Romania la Allied Telesis.

Combinaţia puternică de AMF pe planul managementului şi OpenFlow pe planul controlului dă naştere unei platforme ideala pentru alte inovaţii care să dezvolte soluţii unice şi holistice de networking. În plus, platforma flexibilă AMF suportă produse Allied Telesis mai vechi, inclusiv switch-uri de grup, şi este capabilă de a migra un sistem reţelistic moştenit într-un sistem AMF, fără necesitatea unor investiţii majore.

Seiichiro Sato, Allied Telesis director of Global Product Management
, a spus: “Ca membru al Open Networking Foundation (ONF), Allied Telesis s-a dedicat găsirii de modalităţi prin care soluţiile SDN să furnizeze valoare clienţilor noştri. Suntem încântaţi că putem demonstra prima astfel de aplicaţie SDN, bazată pe platformele Allied Telesis, cu ocazia evenimentului Tokyo Interop 2014 din iunie.”

În viitor, iniţiativele de dezvoltare Allied Telesis vor întări şi mai mult oferta AMF/OpenFlow de sprijinire a dispozitivelor wireless, a reţelelor mari şi a unei mari varietăţi de modele de afaceri. Pentru mai multe informaţii despre AMF, vă rugăm să vizitaţi alliedtelesis.com/amf.