Evenimente — February 14, 2016 at 9:40 am

Axis Open Day 2015

by

foto-bogdan-gavril-axisAxis România Open Day 2015 a avut loc în Bucureşti şi a reunit reprezentanţi ai celor mai importanţi integratori şi reselleri de sisteme de supraveghere.

Romania Open Day 2015 este primul eveniment de această anvergură organizat de către Axis în România, prilej de a prezenta cele mai noi tehnologii şi produse IP dedicate supravegherii video de reţea.

Camerele Axis acoperă o gamă largă de necesităţi, în portofoliul companiei aflându-se atât modele dedicate supravegherii de exterior, în condiţii climatice severe, cât şi modele ce permit o supraveghere discretă. Camerele oferă un număr ridicat de capabilităţi, precum HDTV, wide dynamic range, sensor infraroşu, şi integrează tehnologii precum Lightfinder, care permite utilizatorilor să monitorizeze chiar şi în cele mai dificile condiţii de iluminare.

“Cererea pentru soluţii de supraveghere video performante a crescut semnificativ în România pentru toate verticalele de business pentru care Axis dezvoltă soluţii: retail, transport, bănci, supraveghere stradală, industrie, educaţie, infrastructură şi sector public. Scopul Axis România Open Day este acela de a găsi împreună cu partenerii locali metode de a capitaliza aceste oportunităţi şi de a facilita companiilor din România acces la cele mai noi şi performante tehnologii”, a declarat Bogdan Gavril, reprezentant Axis România.

În cadrul evenimentului, Bogdan Gavril a demonstrat atât capabilităţile camerelor Axis, cât şi funcţionalităţile celor mai noi şi performante soluţii tehnologice, precum Axis Zipstream.

“Beneficiul major al noii tehnologii Axis Zipstream este că reduce capacitatea de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicațiilor de supraveghere video cu peste 50%. Tehnologia este perfect compatibilă cu standardele de compresie H.264 și poate fi folosită cu cele mai noi camere Axis și cu aplicații software de video management fără investiții suplimentare”, a completat Bogdan Gavril.

Tehnologia Axis Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la o calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a face posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii constante precum pereți sau vegetație sunt compresate.

În cadrul evenimentului, un număr de parteneri specializaţi (Allied Telesis, Irewind, Metrici, Mindspeed Communications, Milestone, Netavis, NICE, OPTEX, Top-Key) în dezvoltatea de soluţii software şi hardware complementare soluțiilor Axis au susţinut prezentări, beneficiind și de standuri în cadrul evenimentului. Mare parte dintre soluții folosesc camere sau alte echipamente Axis de ultimă generaţie, stabilind noi puncte de referinţă în industria de supraveghere video sau venind cu soluții inedite pentru divertisment sau alte domenii.