Evenimente — February 15, 2016 at 8:58 am

Coders Trust deschide centru de training in Romania

by

Vineri, 9 Octombrie 2015, compania Coders Trust, al carui co-fondator este Morten Lund, unul din fondatorii Skype, a sustinut o conferinta de presa in timpul careia a anuntat oficial inceperea activitatilor companiei in Romania. Pe fondul crizei tot mai mari de specialisti IT pe piata din Romania si in contextul unei cereri mult mai mari decat oferta, Coders Trust isi propune sa instruiasca in urmatorii doi ani aproximativ 2,000 de persoane care isi doresc o cariera in programare.

Persoanele care urmeaza sa fie instruite in tehnologii precum Computer Fundamentals, Php, My SQL, Ruby on Rails, Advanced WordPress, JavaScript, Eye for Design, CSS, JQuery nu trebuie sa aiba neaparat o experienta prealabila in programare si vor fi instruite atat pentru o cariera in freelancing cat si pentru mediul corporativ.

Coders Trust va avea un centru de training in Romania, dar cursurile pot fi sustinute si online prin intermediul platformei Coders Trust, astfel incat prezenta fizica a studentilor nu este neaparat necesara. Platforma este gata si pentru Romania iar cei care doresc sa se inscrie o pot face deja la www.coderstrust.com/signup.

Pe langa partea tehnica, cursurile au si o components de soft skills, prin intermediul careia studentii sunt instruiti in comunicare, lucrul in echipa, project management, redactarea Cv-urilor, sustinerea interviurilor dar si in modalitati de licitare pentru proiectele listate pe platformele de freelancing.

De asemenea, companiile care doresc instruiri in anumite tehnologii sau limbaje de programare, pot trimite cererea lor catre Coders Trust indicand numarul de angajati de care au nevoie si specificatiile tehnice pentru care acestia trebuie instruiti. Coders Trust ii va forma si directiona ulterior catre aceste companii.

Coders Trust a recrutat doi mentori, ambii profesori la Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti care vor instrui primele grupe de studenti. Coders Trust isi propune, de asemenea sa stabileasaca parteneriate cu universitatile de profil din tara pentru promovarea programului. Cursurile sunt intensive si variaza intre trei si sase luni, costul unui curs de patru luni fiind de 350 Euro.

 

Pentru mai multe detalii vizitati www.coderstrust.com sau vizitati pagina de facebook a CodersTrust Romania, https://www.facebook.com/CodersTrustRomania.