NEWS — February 15, 2016 at 10:38 am

IBM este lider în domeniul brevetelor pentru al 23-lea an consecutiv

by

ibmIBM este din nou lider în Statele Unite, în topul deţinătorilor de brevete, cu 7.355 patente în 2015, pentru al 23-lea an consecutiv. Brevetele obţinute de IBM în 2015 acoperă o gamă variată de invenţii şi sunt rezultatul unei concentrări puternice şi în creştere pe dezvoltarea de soluţii cognitive şi a platformei de cloud, parte a strategiei de poziţionare a companiei ca lider în noua eră de calcul.

“De-a lungul celor 23 de ani în care IBM a fost lider în topul brevetelor, inventatorii companiei au primit peste 88.000 de brevete în SUA. Investiţiile IBM în cercetare şi dezvoltare continuă să modeleze viitorul soluţiilor de calcul, prin dezvoltarea soluţiilor de cognitive computing şi a platformei de cloud. Acestea vor sprijini clienţii să genereze transformare în mai multe industrii”, a declarat Ginni Rometty, preşedinte şi CEO al IBM.“Leadership-ul IBM în domeniul brevetelor demonstrează angajamentul nostru de neegalat în domeniul cercetării şi dezvoltării, pentru a determina progresul în afaceri şi societate”, a mai spus CEO-ul IBM.


Top zece deţinători de brevete din SUA în 2015:

1. IBM – 7.355
2. Samsung – 5.072
3. Canon – 4.134
4. Qualcomm – 2.900
5. Google – 2.835
6. Toshiba – 2.627
7. Sony – 2.455
8. LG Electronics – 2.242
9. Intel – 2.048
10. Microsoft – 1.956

*Informaţii furnizate de IFI CLAIMS Patent Services.

Inventatorii IBM au obţinut peste 2.000 de brevete în domenii conexe calculului cognitiv şi în domeniul platformei de cloud a companiei.

În zona de calcul cognitiv şi inteligenţă artificială, inventatorii IBM au dezvoltat noi tehnologii care pot ajuta maşinile să înveţe, să gândească şi să proceseze eficient diverse tipuri de date concomitent cu interacţiunea cu oamenii, într-un mod natural şi familiar. De exemplu:

Sprijinirea maşinii de calcul pentru înţelegerea emoţiilor. Un grup de oameni de ştiinţă din cadrul laboratorului de cercetare IBM din China a patentat un sistem care ajută maşinile să interpreteze cuvinte încărcate de emoţii, astfel încât să poată conversa cu oamenii într-un mod mai natural. (Brevet US9117446).

Sprijinirea calculatoarelor în procesul de învăţare de la oameni. O echipă de cercetători a inventat tehnologia care ajută computerele să înţeleagă limbajul prin interacţiunea cu oamenii. (Brevet US9146917).

Inventatorii IBM se concentrează, de asemenea, pe inovaţii care vor contribui la avansul tehnologic al platformei de cloud. De exemplu:

Sprijinirea platformei de cloud pentru a rula mai rapid şi mai eficient. Specialiştii IBM au dezvoltat şi brevetat o modalitate de a stabili o topologie a resurselor disponibile şi de a determina cele mai scurte rute de reţea între ele, către utilizatorii finali. Cea mai bună şi eficientă configuraţie a resurselor poate fi apoi utilizată în momentul furnizării. (Brevet US8972986).

Identificarea resurselor disponibile. Inventatorii IBM au dezvoltat o modalitate prin care soluţiile de cloud pot solicita resurse de calcul suplimentare de la alte platforme de cloud, pentru a gestiona volume mari de lucru. (Brevet US9009722).

Inventatorii IBM sunt, de asemenea, axaţi pe inovaţii care vor transforma industriile. De exemplu:

Comunicaţii eficiente în locuri frecventate de turişti. Cercetătorii IBM au venit cu o tehnologie ce detectează care sunt cele mai vorbite limbi în cadrul unui grup de turişti. Anunţurile sunt apoi traduse în aceste limbi şi sunt efectuate în conformitate cu ordinea limbilor cel mai frecvent vorbite. (Brevet US9015032).

Îmbunătăţirea îngrijirii pacientului cu sprijinul învăţării automate. O echipă IBM a brevetat o invenţie care identifică algoritmi pe baza unor categorii medicale specifice, pentru a ajuta medicii să identifice opţiuni de tratament personalizate. (Brevet US9171478).

Peste 8.500 de IBM-eri din 50 de state şi teritorii reprezentând 46 de ţări au fost responsabili cu înregistrarea brevetelor IBM în 2015. Inventatorii IBM care locuiesc în afara Statelor Unite au avut o contribuţie de peste 36% la obţinerea brevetelor companiei în 2015.