Business — February 22, 2016 at 6:30 pm

Schneider Electric, desemnată lider mondial în soluţii software de management al infrastructurii centrelor de date

by

Schneider ElectricSchneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei și automatizări, a fost desemnat lider în soluţii software de management al infrastructurii centrelor de date de către două rapoarte de referință la nivel internațional. Astfel, pentru suita software StruxureWarefor Data Centers, Schneider Electric este poziționată de către Gartner Inc pe primul loc în raportul Magic Quadrant, pentru al doilea an consecutiv, în timp ce IDC recunoaşte capabilităţile superioare ale soluţiilor companiei în cadrul raportului IDC MarketScape 2015.

Schneider Electric se clasează pe prima poziţie în raportul „Magic Quadrant despre instrumentele destinate Managementului Infrastructurii Centrelor de Date (DCIM)” datorită capacităţii de “implementare a ideilor” şi “abilităţii de execuţie”. Această prezenţă subliniază capabilitățile companiei de a livra o soluție complet integrată, care oferă vizibilitatea, controlul și automatizarea de care clienţii au nevoie pentru a a-și optimiza consumul de energie și pentru a-și reduce costurile.

Afacerile au început să se bazeze tot mai mult pe informația digitală, transformând centrele de date din centre de cost în adevărate motoare ale afacerii. Clasarea ca lideri în raportul Magic Quadrant atestă abilitatea noastră de a ajuta managerii centrelor de date în luarea de decizii informate pe baza cunoștințelor acumulate dintr-o platformă complexă de analiză, în special deoarece soluția este segmentată astfel încât să se potrivească unor industrii diferite”, a declarat Soeren Brogaard Jensen, Vicepreşedinte, Global Data Center Software and Managed Services, Schneider Electric.

Superioritatea soluţiilor software furnizate de către Schneider Electric a fost recunoscută şi în cadrul raportului „IDC MarketScape: Worldwide Data Center Infrastructure Management 2015 Vendor Analysis” ce detaliază evoluţia şi starea actuală a pieţei de DCIM la nivel internaţional. Datele furnizate de IDC punctează faptul că suita StruxureWare for Data Centers a Schneider Electric asigură un nivel maxim de eficiență pe durata ciclului de viață al unui centru de date, de la faza de proiectare la cea de operare, evaluare sau planificare.

IDC MarketScape recunoaşte capacitatea soluției complexe DCIM a Schneider Electric de a furniza capabilităţi cheie ce permit existența unui centru de date inteligent autorizat IT și de a le oferi managerilor o abordare holistică și o analiză în timp real a datelor pentru a-și optimiza eficiența și performanțele. Raportul validează, de asemenea, abordarea modulară a Schneider Electric, care permite implementarea treptată, care a influențat modele comerciale similare în rândul competitorilor, iar serviciile globale și cele de suport ale companiei au fost identificate drept puncte forte.

Raportul IDC MarketScape se bazează pe sondaje de opinie și interviuri cu furnizorii, informații disponibile public, precum și pe răspunsurile și evaluările utilizatorilor. Versiunea completă a acestui raport poate fi accesată, pe bază de abonament, aici.

Apreciat la nivel internaţional ca o sursă autorizată pentru comparaţii competitive în industria tehnologiei informaţiei, raportul Magic Quadrant al Gartner prezintă, prin intermediul analizelor în profunzime şi rezumatelor vizuale, nivelul de maturitate şi direcţiile de dezvoltare ale pieţelor, precum şi ale principalilor furnizori. Cea mai recentă ediție este disponibilă aici.