Cloud Computing / Edge — February 25, 2016 at 12:09 pm

Star Storage a obținut statutul de partener Direct Tier 1 în programul Microsoft Cloud Solution Provider (CSP)

by

Star Storage, furnizor de top de soluții de stocare, arhivare și management al informațiilor pentru organizaţii publice şi private din România, a devenit începând cu luna ianuarie 2016 partener Direct (Tier 1) în cadrul programului Cloud Solution Provider (CSP) desfășurat de Microsoft la nivel global.

pachete CSP

Prin programul Microsoft CSP, Star Storage va oferi clienților servicii unice, cu valoare adaugată reală, prin dezvoltarea de pachete consolidate care includ avantajele utilizării produselor proprii precum StarCapture, StarCapture Mobile, SEAL, Assisto Contracts și Status, integrate cu cele mai performante tehnologii, platforme și aplicații Microsoft: Azure, Office 365, Enterprise Mobility Suite (EMS), Intune și Dynamics CRM Online, Power BI. Toate aceste pachete vor fi oferite către clienți într-un model de abonament, cu plata lunară sau anuală.

Aceste pachete integrate cu valoare adaugată includ și servicii IT profesionale oferite de echipa de specialiști Star Storage, precum: consultanță, suport tehnic permanent, servicii operaționale și administrative de tip Managed Services. Clienții vor beneficia suplimentar de servicii de implementare, migrare, particularizări software sau dezvoltarea unor aplicații personalizate, suport, mentenanță și training specializat pentru personalul dedicat.

Obținerea acestui statut a avut la bază îndeplinirea mai multor criterii stricte, printre care:

  • deținerea unui portofoliu propriu de soluții software de business, complementare platformelor și aplicațiilor Microsoft care permit construirea unor soluții de business integrate cu valoare adaugată pentru clienți de top, atât soluții orizontale (cum ar fi managementul contractelor, administrarea unificată a arhivelor, forță de vânzări mobilă/înregistrare clienți noi etc.), cât și pentru nevoi specifice unor verticale de business (sănătate, utilități, financiar-bancar, retail, asigurări etc.)
  • capacitatea de a oferi servicii de tip managed și aplicații/soluții la cheie care funcționează pe tehnologii Microsoft, direct către clientul final;
  • deținerea resurselor materiale și umane, a infrastructurii necesare și a proceselor de lucru bine implementate în organizație, care să permită oferirea de suport end-to-end, atât pentru serviciile Microsoft, cât și pentru soluțiile la cheie oferite de Star Storage;
  • existența unui sistem de facturare direct către client;
  • capacitatea de a dezvolta și livra către clienți pachete la cheie, care rezolvă nevoi reale și de a investi constant în capabilități noi.

Mai mult, faptul că Star Storage deține experiența și un portofoliu complex de soluții și servicii de tip Cloud, pe care le furnizează din propriul Centru de Date (centru de date de nivel Tier 3 conform standardelor TIA 942 și Uptime Institute, localizat în București), a completat lista premiselor care au stat la baza selecției.

“Admiterea companiei Star Storage în programul CSP a fost un proces riguros și vine ca rezultat al bunei relații de colaborare din ultimii ani, dar și a strategiei Star Storage aliniată cu strategia globală Microsoft „Mobile First, Cloud First”. Star Storage devine astfel un partener cloud de încredere al Microsoft Romania, cu numeroase beneficii pentru clienții săi: aceștia vor avea posibilitatea să decidă modalitatea de plată a acestor soluții la cheie, lunar sau anual, iar Star Storage are acces direct la partea de provizionare și facturare a serviciilor Microsoft. Asta înseamnă că vor gestiona relația cu clientul fără intermediari, de la înrolarea acestuia până la partea de suport și facturare. Suntem increzători că vom reuși să ne atingem obiectivele propuse și vom ajuta cât mai multe companii din Romania să-și crească productivitatea profitând la maxim de avantajele tehnologiilor cloud Microsoft și expertiza Star Storage.”, a declarat Gabriela Matei, Director of Small Medium Solutions & Partners Organization, Microsoft Romania.

Catalin.PaunescuNoul parteneriat cu Microsoft reprezintă pentru noi o reală oportunitate care ne-a bucurat și pe care ne-am asumat-o cu responsabilitate. Ne-am setat noi obiective de business, iar poziția pe care o avem în piață ne conferă un avantaj competitiv greu de egalat, cel puțin în perioada urmatoare. Ne dorim să oferim clienților nostri și potențialilor clienți pachete cu soluții de business la cheie care să răspundă cât mai eficient nevoilor acestora în activitatea zilnică, pe baza unui mix de proprietate intelectuală (produse Star Storage) și tehnologie (Microsoft) unic în România. Obținerea acestui statut vine ca o evoluție normală care ne permite să executăm în continuare și mai eficient direcția strategică a companiei: Transformare Digitală, Cloud și Mobilitate. Suntem convinși că un număr foarte mare de companii atât din zona IMM, dar și din zona organizațiilor mari, vor folosi aceste soluții la cheie și vor deveni parteneri de afaceri pe termen lung. În acest sens, ne vom consolida poziția de furnizor preferat de soluții și servicii de tip cloud, externalizare IT și transformare digitală.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Aceste soluții permit companiilor derularea de procese de business mai eficiente, constuirea unei forțe de vânzări competitive, reducerea costurile operaționale și totodată creșterea profitabilității.

Star Storage are în vedere adresarea atât a bazei de clienți proprie, cât și targetarea de noi clienți, utilizând scenarii concrete de folosire a pachetelor comune, potrivite pentru fiecare domeniu de activitate. Soluțiile la cheie vor fi oferite ca serviciu de tip cloud, configurabile direct de către client în funcție de nevoile existente, iar plata se va face în funcție de consum.