Data Center / Storage — March 5, 2016 at 5:24 pm

Nou sistem mainframe pentru medii cloud hibride si criptate

by

ibmIBM a prezentat companiilor de dimensiuni medii un nou sistem mainframe care are incorporate solutii de criptare a datelor, fara a incetini performanta sistemului.

Noul sistem, IBM z13s, este dezvoltat si optimizat pentru medii de cloud hibrid si poate securiza informatiile critice si tranzactiile online mai bine decat sistemele precedente. IBM a anuntat, de asemenea, noi parteneriate de securitate si implementarea unor inovatii puternic integrate pentru mainframe:

Securitate incorporata in hardware – Noul sistem z13s are caracteristici de criptografie implementate in hardware, care ii permit sa cripteze si sa decripteze datele de doua ori mai repede decat generatiile anterioare, protejand informatiile, fara a compromite performanta.

Capabilitati de securitate inteligenta – IBM integreaza solutii software IBM de securitate in tehnologia mainframe, pentru a crea o baza securizata pentru infrastructura de cloud hibrid.

IBM ofera clientilor z Systems un nou serviciu de analiza de securitate cibernetica, acesta sprijinind identificarea activitatilor de virusare, printr-un proces de invatare in timp a comportamentului utilizatorului.

Ecosistem extins de parteneri – Prin programul dedicat partenerilor “Ready for IBM Security Intelligence”, IBM colaboreaza cu lideri din domeniul securitatii cibernetice si furnizeaza companiilor solutii si oferte adaptate la nevoile specifice fiecarui client. Noii parteneri pentru zSystems sunt BlackRidge Technology, Forcepoint (un joint venture intre Raytheon si Vista Equity Partners) si RSM Partners.

Pe masura ce business-ul digital devine o activitate standard si tranzactiile online iau amploare, cresterea securitatii a devenit o necesitate din ce in ce mai mare. Anual, o companie se poate confrunta, in medie, cu 81 de milioane de incidente de securitate. Incidentele și amenintarile s-au extins si evolueaza deoarece companiile cresc interactiunile cu retelele lor prin intermediul dispozitivelor mobile si retelelor cloud. IDC prognozeaza ca adoptarea mediului de cloud hibrid enterprise va ajunge la 80 de procente pana in 2017. Infractorii cibernetici din zilele noastre manipuleaza datele, mai degraba, decat sa le fure, compromitandu-le acuratetea si fiabilitatea. Sistemele z13s ofera acces la interfete API si microservicii intr-un mediu de cloud hibrid, pastrand totodata intacte securitatea si integritatea informatiilor.

Portofoliul mainframe consolideaza capabilitatile de securitate

Sistemul IBM z13s, cel mai recent sistem din portofoliul z Systems, dezvoltat pentru companiile de toate marimile, are implementate inovatii de securitate.

z Systems pot cripta datele vitale, fara a compromite randamentul tranzactional si timpul de raspuns, eliminand ceea ce a fost in mod traditional o bariera pentru departamentele IT in implementarea sistemelor de criptare.

Sistemele z13s includ o solutie de criptare actualizata si carduri de coprocesor criptografic hardware accelerat, cu procesoare mai rapide si mai multa memorie, asigurand criptarea la o viteza dubla in comparatie cu sistemele anterioare.

Clientii z Systems pot beneficia de ofertele z Systems Cyber ​​Security Analytics, care le asigura un nivel avansat de monitorizare a amenintarilor pe baza analizei comportamentale.

Solutia dezvoltata de IBM Research invata comportamentele utilizatorului si este apoi capabila sa detecteze tipare suspecte la accesarea platformei, alertand administratorii asupra potentialelor amenintari de securitate.

Sistemul IBM Multi-factor Authentication for z/OS (MFA) este acum disponibil pe z/OS.

Solutia ofera un nivel de securitate suplimentar, solicitand utilizatorilor privilegiati sa introduca o a doua forma de identificare, cum ar fi un cod PIN sau un numar generat aleator de un token, pentru a avea acces la sistem.

Securitate imbunatatita pentru mediul cloud hibrid
Infrastructura de cloud hibrid ofera avantaje in ceea ce priveste flexibilitatea, dar poate prezenta, totodata, noi vulnerabilitati.

Luand in considerare ca peste jumatate dintre atacurile informatice sunt produse din interior, organizatiile trebuie sa automatizeze procesul de monitorizare, eliminand astfel eroarea umana sau imixtiunile. IBM a integrat in sistemul mainframe solutiile de securitate in
domeniile managementului identitatii, protectia datelor vitale si solutii integrate de securitate inteligenta.

Noile sisteme z13s vor fi disponibile in luna martie a acestui an.

Pentru a afla mai multe despre IBM Security, vizitati http://www.ibm.com/security

Pentru a afla mai multe despre p0rtofoliul IBM z Systems, vizitati http://www.ibm.com/systems/z/.