Securitate — March 24, 2016 at 5:21 pm

Securizarea spaţiilor de interior

by

OPTEX®, lider mondial în materie de tehnologii de detecţie, anunţă lansarea unui senzor laser compact, dedicat securizării spaţiilor de interior. Noul produs completează gama premiată de produse REDSCAN, iar comparativ cu modelele anterioare, este mai uşor, mai compact şi deţine o serie de caracteristici performante de control şi de management al energiei, similare cu cele integrate de camerele de supraveghere IP tip Dome.

Optex1RLS-2020I este un senzor de interior ce foloseşte pentru detecţie tehnologia laser. Acesta generează un zid virtual personalizabil, o singură unitate putând fi folosită pentru a securiza o zonă de 20 m x 20m. Senzorul poate fi folosit pentru a identifica prezenţa oamenilor sau a obiectelor, putând astfel asigura o protecţie sporită împotriva furturilor, intrărilor neautorizate. Acesta are şi rolul de a creşte eficienţa detectorilor de mişcare şi a camerelor de supraveghere.

RLS-2020I poate analiza mărimea, distanţa şi viteza de deplasare a obiectelor şi persoanelor. Poate fi setat să se activeze doar atunci când sunt detectate obiecte de o anumită mărime, sau atunci când este detectată mişcare în anumite zone predefinite.

Tehnologia de scanare integrată de senzor este folosită inclusiv în aplicaţii industriale şi nu afectează în niciun fel starea de sănătate a oamenilor. Senzorul nu este influenţat de condiţiile de iluminare, putând funcţiona chiar şi în zone lipsite complet de lumină. Acurateţea şi precizia îl face să fie soluţia optimă pentru a completa sistemele de supraveghere video, având capabilitatea de a activa camerele şi de a le direcţiona către anumite zone.

O caracteristică specială a RLS-2020I este eficienţa energetică. Datorită tehnologiei Power over Ethernet (PoE), alimentarea se realizează direct prin intermediul cablului Ethernet, iar consumul este de doar 6W.

Instalarea şi configurarea se realizează rapid şi facil. Setarea parametrilor de securitate de bază se realizează prin intermediul unui browser web, iar funcţiile complexe necesită instalarea programului REDSCAN Manager. Senzorul poate fi integrat în VMS-uri, Network Video Recordere şi platforme Physical Security Information Management (PSIM).

Am dezvoltat acest nou senzor pe baza feedback-ului primit de la clienţii produselor OPTEX. RLS-2020I este un senzor ce integrează funcţionalităţi ce se regăsesc de obicei în camerele IP tip dome, iar datorită acestora şi a design-ului special poate fi instalat şi integrat cu uşurinţă în soluţiile de supraveghere video”, a declarat Massaya Kida, Senior Manager Product and Business Planning Department, OPTEX.

Design-ul compact şi discret, împreună cu accesoriile ce permit montarea acestuia pe tavan sau pe pereţii laterali, îl fac să se potrivească cu orice tip de locaţie. Dacă se doreşte, carcasa acestuia poate fi vopsită, o caracteristică din ce în ce mai cerută de mediul rezidenţial, magazinele retail, galeriile de artă, sau clădirile de birouri. Carcasa specială a senzorului permite ca instalarea să se realizeze chiar şi în medii cu umiditate medie şi ridicată, precum săli de sport cu piscină.