Data Center / Storage — March 30, 2016 at 1:50 pm

Un NAS cu capacitate de stocare de maxim 8TB

by
Unknown
NAS cu 4 bay-uri

Synology® Inc. anunţă lansarea modelului DS416slim, un NAS cu 4 bay-uri ce se adresează utilizatorilor home sau profesioniştilor ce caută o soluţie de stocare eficientă, compactă şi portabilă. Poate găzdui până la patru HDD-uri de 2.5″, oferind o capacitate de stocare impresionantă de maxim 8TB.

Deşi are un design compact şi o greutate de doar 700 grame, DS416slim oferă toate opţiunile puternice ale unui NAS Synology. Dimensiunea mică îl face să fie perfect pentru utilizatorul fără prea mult spațiu pe birou, ce caută un server de fişiere fiabil “, a declarat Jason Fan, Product Manager Synology Inc.

DS416slim vine dotat cu o memorie RAM de 512MB şi un procesor Dual-Core de 1.0 GHz prevăzut cu un motor de criptare dedicat. Oferă viteze de transfer de până 170.23 MB/s în modul de citire şi 77.62 MB/s în modul de scriere şi are un consum energetic de invidiat, de doar 17.17 W în timpul utilizării.

Oferă o mentenanţă foarte uşoară, fapt sugerat şi de prezenţa sistemelor hot-swappable pentru fixarea unităţilor de disk, sau a ventilatorul de răcire ce poate fi uşor schimbat în caz de defecţiune.

DS416slim este compatibil şi cu alte dispozitive(PC-uri, dispozitive mobile, televizoare şi dispozitive DLNA), oferindu-ţi libertatea de a te folosi de acestea pentru a reda conţinutul digital. Astfel, synology oferă suport pentru streaming TV, incluzând smart TV-uri Samsung, player-ele Roku, precum şi dispozitivele Apple TV şi Google Chromecast.

Pentru o comunicare rapidă cu dispozitivele externe, DS416slim se foloseşte de cele două porturi USB 3.0 din dotare, iar ca si suport software utilizează DiskStation Manager (DSM), cel mai avansat şi mai intuitiv sistem de operare pentru dispozitive NAS. Acesta oferă o gamă variată de aplicaţii, de la backup şi management de reţea, la multimedia.