NEWS — April 20, 2016 at 8:57 pm

Linksys adauga functionalitatea de clustering pentru toate Access Point-urile din gama de business

by

lapac1200Linksys a lansat un update de firmware ce activeaza functia de clustering pentru toate access point-urile (AP) de business.

Functia de clustering permite utilizatorilor sa seteze si sa controleze toate caracteristicile de baza ale unui access point, fara necesitatea unor controllere de tip cloud sau hardware wireless LAN. Astfel, sunt reduse costurile si gradul de complexitate al procesului de management atunci cand este necesara gestionarea mai multor AP-uri wireless. Initial, functia de clustering a fost limitata doar la produsul Linksys Pro Series Access Point, insa acum este disponibila pentru intreaga gama de AP-uri de business Linksys, prin intermediul unui update de firmware oferit gratuit.

Noua caracteristica ajuta IMM-urile ce detin mai multe access point-uri sa le gestioneze mai rapid, mai simplu si mai eficient din punct de vedere financiar.

Prin intermediul unui cluster se pot administra maxim 16 AP-uri in acelasi timp. Astfel, administratorul de retea va putea sa vizualizeze, activeze, configureze si securizeze toata reteaua wireless ca o singura entitate. Atunci cand administratorul realizeaza o setare unui access point din retea, clusterul va implementa acea modificare tuturor celorlalte dispozitive conectate.