Data Center / Storage — May 16, 2016 at 5:51 am

Infrastructurile hyper-convergente vor fi adoptate pe scară largă până în 2019

by

hyper-converged (1)Până în anul 2019 piața infrastructurilor hyper-convergente va ajunge la o valoare de 5 miliarde de dolari, infrastructurile de acest tip fiind adoptate pe scară largă în centrele de date. Conform monitorizărilor de piață ale Gartner, piața infrastructurilor hyper-convergente va ajunge la 70% și un profit de două miliarde de dolari în acest an.

Pentru anul 2019 estimarea este de o cotă de piață de 24% din piața sistemelor integrate. Dezvoltarea infrastructurilor hyper-convergente se datorează stocării integrate și realizarea rețelelor de fascicule VCE în urmă cu 5 ani. Până în prezent infrastructurile de acest tip au fost limitate datorită poziției companiilor de utilizare a tehnologiilor și rețelelor definite prin software.
Avantajele adoptării sistemelor sunt în general urmărirea rapidă a dezvoltării mediilor cloud private din centrele de date, oferind operatorilor o infrastructură singură, preconfigurată și convergentă.

Conform Gartner, trecerea la infrastructuri hyper-convergente duce la extinderea pieței sistemelor integrate și la upgrade timpuriu al infrastructurii convergente din cadrul companiilor.

De asemenea, utilizarea infrastructurilor de acest tip duce în perioada 2016-2025 la o cale sigură pentru inițiative legate de micro servicii. Acest lucru va fi posibil prin automatizarea pe scară largă a componentelor hardware utilizate de infrastructura hyper-convergentă, oferind companiilor posibilitatea de livrare a IT-as-a-service (ITaaS) pentru dezvoltatorii lor.

de Andrei Marian