Securitate — May 17, 2016 at 2:41 am

Rohde & Schwarz ȋşi consolidează expertiza ȋn domeniul securităţii cibernetice

by

trusteddiskRohde & Schwarz ȋsi integreză filialele ce au competenţe ȋn domeniul securităţii informaţiei și rețelelor în noua companie Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH. Ammar Alkassar și Reik Hesselbarth vor fi responsabili de extinderea acestui domeniu de activitate precum şi de dezvoltarea portofoliului de soluţii avansate din punct de vedere tehnic, soluţii menite să satisfacă nevoile actuale şi de viitor ale clienţilor. Rohde & Schwarz Cybersecurity va implementa un nou concept tehnologic, “securitate prin proiectare”, menit să ofere măsuri pro-active de protecție împotriva atacurilor din exterior.

Protejarea informaţiei şi a comunicațiilor devine din ce în ce mai importantă în epoca globalizării rețelelor de comunicaţii de date. Potențialul de ameninţări la adresa companiilor, autorităților guvernamentale și a infrastructurilor critice manifestă o creștere extrem de rapidă . Rohde & Schwarz a răspuns acestor provocări prin creșterea implicării sale pe această piață în expansiune. Grupul nostru de companii din domeniul electronicii, cu sediul central ȋn München, va folosi brandul Rohde & Schwarz Cybersecurity pentru a-şi consolida poziția de furnizor european de prim rang pentru soluții de înaltă tehnologie realizate în Germania. Expertiza existentă în domeniul securităţii cibernetice va fi lărgită cu ajutorul unor impulsuri din exterior.

Rohde & Schwarz activează în domeniul securității informaţiei de peste 20 de ani. În anii 2014 și 2015, grupul şi-a extins aria de competenţă prin achiziționarea companiilor Adyton GmbH, Gateprotect GmbH și Sirrix AG. Subsidiarele Ipoque GmbH si Rohde & Schwarz SIT GmbH vor continua să contribuie la portofoliul de produse cu expertiza și soluțiile lor. In procesul de integrare, Rohde & Schwarz SIT va fi reorganizată. Filiala din Stuttgart se va concentra pe activitatea sa de bază, şi anume aceea de a genera soluții de criptare ȋn domeniul radiocomunicațiilor. Filiala din Berlin se va ocupa ȋn continuare de grupele de produse de criptare end-to-end și de securitate a rețelelor. Aceste organizaţii vor fi integrate în cadrul Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH, companie ce va avea un număr de aproximativ 400 de angajați in șase locaţii din Germania.

Ammar Alkassar (CEO) și Reik Hesselbarth (CFO) au fost numiți în bordul executiv al Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH. Alkassar a fost CEO al Sirrix AG în ultimii zece ani și Hesselbarth are o experiență în acest domeniu dobândită în poziţia sa de director al Ipoque GmbH.

Ammar Alkassar spune, “piața de securitate IT şi a rețelelor este fragmentată atȃt în Germania căt și Europa. Nu există furnizori puternici aşa cum vedem în Statele Unite ale Americii. Vom aborda această provocare și vom poziţiona Rohde & Schwarz Cybersecurity ca furnizor de soluții la cheie pentru Europa. Putem atinge acest obiectiv prin asocierea de business-uri start-up cu securitatea și infrastructura unei companii de înaltă tehnologie de succes la nivel mondial “.

Peter Riedel, Președinte și COO al Rohde & Schwarz și membru al bordului de supraveghere al Rohde & Schwarz Cybersecurity GmbH, adaugă: “Rohde & Schwarz este o companie germană independenta, o companie de familie. Produsele și serviciile noastre respectă cele mai înalte standarde tehnologice şi sunt inovative şi de încredere. Aceste caracteristici se vor aplica întrutotul şi la ȋntregul portofoliu de echipamente produse sub marca Rohde & Schwarz Cybersecurity”.

Rohde & Schwarz Cybersecurity oferă o gamă largă de soluții tehnologice de prim rang pentru domeniul securităţii informației și rețelelor. Soluțiile foarte sigure de criptare, firewall-uri de ultimă generație și software de analiză de rețele și securitate la terminale protejează companiile și instituțiile publice din întreaga lume împotriva acţiunilor de spionaj și ȋmpotriva atacurilor cibernetice. Soluțiile de securitate a informaţiei, multe dintre ele premiate la manifestări din domeniul IT, sunt realizate în Germania şi cuprind o gamă largă de produse, de la echipamente compacte de tip all-in-one, până la soluții complexe, personalizate pentru infrastructuri critice. Dezvoltarea de soluţii IT de încredere se concentrează pe noul concept tehnologic “securitate prin proiectare” destinat prevenirii proactive a atacurilor din exterior, aceasta în opoziţie cu modul reactiv utilizat anterior. Atacurile de tip “zero day exploints” care profită de vulnerabilitățile reţelei și nu pot fi contracarate prin metode reactive, cum sunt software-urile anti-virus sau firewall-uri tradiționale, sunt în creștere. Rohde & Schwarz Cybersecurity poate oferi soluții de securitate care iau ȋn calcul provocările prezente și viitoare ale aplicațiilor informatice avansate.

Mai multe informaţii: cybersecurity.rohde-schwarz.com.

Rohde & Schwarz Romania S.R.L.

Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5,

Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46

Email: rs-romania@rohde-schwarz.com

www.rohde-schwarz.com