Data Center / Storage — May 23, 2016 at 7:31 am

Dell lanseza soluţii de stocare adaptabile

by
360 degree shot of 2U and 4U Dell EqualLogic PS6210 Storage Systems.
Dell Storage Center Operating System 7

Dell a lansat Storage Center Operating System 7, care reprezintă încununarea a trei ani de eforturi de redefinire a economiei stocării de date, printr-o platformă inovatoare care sprijină şi ajută la accelerarea tranziţiei companiilor către arhitecturi moderne, bazate pe tehnologie flash.

Dell Storage Center Operating System 7 (SCOS 7) promovează în mod agresiv adoptarea tehnologiei flash, ridică la un nivel superior şi sintetizează controlul asupra datelor prin creșterea virtualizării, şi unifică ecosistemul Dell al stocării de date transpus în portofolii multiple de produse. Soluţia lansată oferă flexibilitate şi un nivel superior de inteligenţă pentru a ajuta companiile să “facă saltul la flash”, mai exact să-şi modernizeze infrastructurile astfel încât acestea să facă faţă nevoilor din zilele noastre şi să fie pregătite pentru provocările viitorului. SCOS 7 furnizează capabilităţi de top, care duc la importante beneficii de afaceri pentru clienţi, printre care se numără:

  • Ajută la scăderea costurilor de achiziţie pentru montajele flash şi flash hibrid;
  • Ajută la scăderea costurilor aferente ciclului de viaţă prin intermediul managementului simplificat, de nivel superior;
  • Oferă flexibilitate crescută pentru a răspunde la schimbările din mediul de afaceri şi din cel tehnologic;
  • Oferă suport întărit pentru strategii de virtualizare şi cloud; şi
  • Oferă protecţie sporită a investiţiilor la nivel de portofoliu.

Dimensiuni economice disruptive ale stocării de date, capabilităţi îmbunătățite

Fiind deja lider industrial de preţ în termeni de costuri pe gigabit pentru capacitate efectivă flash (1), SC Series de la Dell oferă acum soluţiile all-flash la preţuri sub 0,45USD/GB, şi soluţiile cu disc dur la sub 0,1USD/GB de capacitate efectivă netă (2). SCOS 7 face cea mai nouă tehnologie de stocare date disponibilă pentru mai multe încărcări de lucru, astfel permiţând o transformare fundamentală a datelor din centrele de date prin eliminarea barierelor de cost pentru tehnologia flash şi micşorând cheltuielile curente prin intermediul managementului simplificat şi al eficienţei crescute,

  • Cea mai cuprinzătoare reducţie de date – SCOS 7 ajută clienţii să stocheze mai multe date pe mai puţine discuri. Noile soluţii patentate de deduplicare inteligentă şi de compresie inteligentă la nivel de bloc de date pot furniza economii de capacitate de până la 10:1 (3), reducând atât costurile şirurilor de dispozitive flash, cât şi pe cele ale şirurilor de discuri dure. Reducţia de date realizată de SCOS 7 este pe deplin integrată cu caracteristicile de eficienţă ale platformei inovatoare SC Series, incluzând aici auto-stratificarea. Deduplicarea şi compresia datelor se aplică fiecare automat şi dinamic pentru optimizarea performanţelor şi pentru obţinerea de economii de cost pe întreaga durată de viaţă a datelor.
  • Flexibilitate crescută a centrului de date – SCOS 7 ridică nivelul controlului managerial al stocării de date, ajutând clienţii să găsească răspuns rapid, cu efoturi disruptive minimale, la schimbările de cerinţe. Prin intermediul noii caracteristici Live Migrate de la Dell, federalizarea tip multi-şir devine o capabilitate standard pentru SC9000, SC8000 şi SC4020. Administratorii stocării de date pot acum să mute rapid şi lin volume mari de date între şirurile de dispozitive, optimizând şi reechilibrând mediul de lucru fără întreruperea fluxurilor de lucru şi fără achiziţionarea de hardware sau software de virtualizare suplimentar.


În plus, SCOS 7 oferă control managerial mai granular.

    • Noile caracteristici Quality of Service ajută administratorii să aloce automat resurse pe măsura priorităţilor de business, asigurând performanţe de top pentru aplicaţii mission-critical, chiar şi în medii multi-încărcare de lucru restrictive.
    • Suportul VVOL de la VMware permite provizionarea, monitorizarea şi managementul stocării de date de la nivel maşină virtuală.

Împreună, aceste două caracteristici simplifică managementul mediilor multi-locaţie şi cloud, ajutând managerii IT să ofere clienţilor servicii de stocare date consistente şi bazate pe politici clare.

  • Ecosistem Dell Storage unificat – Noua soluţie software Dell Storage Manager (DSM) oferă o platformă comună de management cu o interfaţă bazată pe HTML5 pentru produse SC, PS şi FS (4). Având la bază capabilităţile cunoscute ale soluţiei anterioare Enterprise Manager de la SC Series, SCOS 7 adaugă replicarea bidirecţională trans-platformă între şirurile SC şi PS şi capabilitatea de management cotidian de tip “panou unic de control” al ambelor sisteme. Dell este singurul furnizor de soluţii de stocare date din zona stocării mid-range de date pentru întreprinderi care oferă în mod natural replicare peste linii diferite de produse (5).

Clienţii seriilor PS dispun acum de opţiunea de a achiziţiona oricare platformă de tip array ştiind că le va fi conservată şi chiar extinsă valoarea investiţiilor anterioare, dacă şi când vor decide să adauge soluţii SC mediului lor de lucru.

SCOS 7 va fi livrat ca upgrade gratuit pentru clienţii SC Series cu un contract de suport tehnic în vigoare. Cele mai multe caracteristici SCOS 7 sunt disponibile imediat pentru SC9000, iar disponibilitatea generală pentru întreg portofoliul SC Series este planificată pentru trimestrul trei 2016. Clienţii Dell PS Series care vor să profite de pe urma noilor capabilităţi de management unificat PS şi SC, şi de replicare trans-platformă, pot face upgrade la noul PS 9.0, disponibil din această lună, fără costuri suplimentare în cazul existenţei unui contract de suport valabil. Licenţele nu se transferă între seriiile PS şi SC iar pentru seria SC este nevoie de o licenţă de replicare.