Evenimente — May 31, 2016 at 3:25 pm

IBM SEE BusinessConnect: Cum sa transpunem in realitate sistemele cognitive in zona Europei de Sud Est

by

ibm“In Europa de Sud-Est (ESE) sistemele cognitive reprezinta o oportunitate neexploatata de a inova, de a adopta noi modele de business, de a accesa noi piete si de a fi competitiv pe plan mondial”, a declarat Michael Paier, General Manager, IBM Europa de Sud-Est.

“In regiunea Europei de Sud-Est, pana in 2020, vor exista 244 de milioane de dispozitive conectate –  smartphone-uri, cladiri, masini, case, chiar si imbracaminte – iar numarul de conexiuni la Internet va depasi populatia din aceasta regiune de cinci ori mai […] Acest tip de digitalizare a datelor si proceselor – bazate pe cloud, solutii de analiza, mobile, sociale si de securitate – reprezinta un factor important pentru o mai buna eficienta. Astfel, in regiunea Europei de Sud Est, aceasta digitalizare va determina o dezvoltare a industriei de servicii in domeniul internetului obiectelor (IoT), o industrie care va creste pana in 2020 pana la 470 milioane de dolari”, a mai precizat Michael Paier intr-un interviu ce a precedat evenimentul IBM SEE BusinessConnect 2016 ce are loc zilele acestea in Budapesta.

Sistemele cognitive sunt acele sistemele IT care pot prezice rezultatele si pot interveni pentru a schimba aceste rezultate. Au capabilitatea de a recunoaste modele si conexiuni in toate tipurile de date, inclusiv in cele nestructurate care provin din continut video, de pe retelele sociale, de la dispozitivele mobile, senzori, sunete – si care sunt “invizibile” pentru sistemele de calcul actuale. Un volum de peste 90% din datele de astazi sunt nestructurate si nu sunt analizate. Estimarile indica o crestere a pietei sistemelor cognitive, pana in 2025, de aproximativ 2 trilioane de dolari la nivel global.

Sistemele cognitive ofera posibilitatea obiectelor digitale sa rationeze si sa invete, adica sa “asculte” si sa “inteleaga” tot felul de informatii pentru a genera perspective care conduc la o valoare mai mare pentru organizatie. Tehnologii ca IBM Watson transforma aceasta viziune in realitate pentru ca ofera posibilitatea de a implementa procesul de invatare in orice produs, serviciu, aplicatie sau sistem. Watson integreaza tehnologiile de inteligenta artificiala intr-un sistem scalabil, care poate fi accesat printr-o serie de aplicatii.

In Europa de Sud-Est, sistemele cognitive reprezinta pentru companii o oportunitate neexploatata de a inova, de a imbratisa modele noi de business, de a deschide noi piete si de a fi competitive la nivel global.

Pe masura ce ne indreptam spre noua era cognitiva, trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta noua era necesita o viziune strategica, o integrare deplina la nivelul intregii organizatii si sa invatam sa colaboram.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati :http://www.ustream.tv/channel/4Wd9j5U4TC4