Business — June 3, 2016 at 7:07 am

Profit in crestere pentru Amadeus IT Holding in trimestrul 1

by

Amadeus IT Holding, S.A., un partener de tehnologie de vârf pentru industria de turism la nivel mondial, raportează rezultatele financiare și operaționale de la an la an, pentru primul trimestru din 2016. Profitul ajustat pentru această perioadă a crescut cu 17,0%, ajungând la 245,6 milioane EUR. Această creștere a fost susținută de o majorare a veniturilor de 13,2%, până la 1,12 miliarde EUR și o creștere a EBITDA de 15,2%, până la 448,8 milioane EUR.

Luis Maroto President & CEO Amadeus-Luis Maroto, Presedinte & CEO al Amadeus, a declarat: ,,Am experimentat un start puternic pentru acest an, oferind rezultate financiare solide și realizând diverse anunțuri de afaceri de succes atât pe zona de distribuție, cât și pe cea de IT Solutions. Pe zona de distribuție, afacerea noastră a continuat să crească în mod constant, iar veniturile au crescut cu 4,2%, în timp ce pe zona de IT Solutions, veniturile au crescut într-un ritm de 37,6%, în primul trimestru din 2016. Creșterea puternică de 2 digiți este rezultatul consolidării poziției pe piață prin integrarea Navitair și a celorlalte achiziții pe piață.”

,,Ne concentrăm pe dezvoltarea tehnologiei, aceasta fiind un mijloc pentru a servi mai bine clienții noștri și a sprijini creșterea economică pe termen lung”, a continuat Luis Maroto.

În jur de 75% dintre rezervările efectuate de companiile aeriene la nivel mondial sunt realizate folosind sistemul Amadeus. De-a lungul primului trimestru, au fost semnate noi contracte sau au fost reînnoite acordurile de conținut existente cu 12 transportatori, inclusiv LatAm Airlines Group SA (“Latam”) – care deservește mai mult de 70 de milioane de pasageri pe an – Virgin Australia și Etihad Airways.

Consolidarea și integrarea Navitaire a contribuit în mod semnificativ la performanțele puternice pe zona de IT Solutions. Veniturile au crescut cu 37,6%, ajungând la 368,3 milioane EUR. De asemenea, numărul pasagerilor îmbarcați a crescut cu 63% ajungând la 269,5 milioane pasageri (87,9 milioane pasageri rezultând din integrarea Navitaire). Pasagerii îmbarcați cu soluțiile Altea au crescut cu 9,9%, 4,5% provenind din creșterea organică. Restul creșterii pe zona Altea este rezultatul implementărilor recente, printre acestea numărându-se Swiss International Air Lines și China Airline.

Aeroportul internațional Jean Lesage Quebec City a implementat tehnologia Amadeus cloud-based de ultimă generație, pentru a oferi o experiență mai eficientă pentru pasageri și pentru a contribui la reducerea costurilor. Prin implementarea Amadeus Airport Common Use Service (ACUS), a fost asigurată flexibilitatea operațională pentru a răspunde cererii în momentele de vârf.

În plus, Copenhaga Airports, compania care deține și opereaza aeroporturile din Kastrup și Roskilde, a semnat un parteneriat pe zece ani pentru soluțiile Amadeus bazate pe cloud. Prin îmbunătățirea performanței operaționale și a experienței clienților, ca parte a unei viziuni ambițioase de a deveni un centru de clasă mondială pentru Europa de Nord, Copenhaga Airports speră să crească de la 25 la 40 de milioane de pasageri pe an.