Retail / Horeca — June 9, 2016 at 9:39 am

Vanzarile retail se fac inca prin tranzactii cu numerar

by
2016-mai-ret-2
Sistemul de back–office cash management CINEO 2020

Operatiunile de cash management sunt foarte importante in activitatea de retail. La mai mult de 20 de ani de cand au aparut primele vanzari cu cardul in retail-ul international, un procent de aproximativ 90% la nivel mondial si 80% la nivelul UE din vanzarile retail se fac inca prin tranzactii cu numerar. Din acest motiv, manipularea cash-ului reprezinta un cost important. Solutiile automatizate de check-out ofera posibilitatea revolutionarii proceselor din zona de check-out: sunt diminuate astfel cozile la casa de marcat si este optimizat procesul de plata, ceea ce creste gradul de satisfactie al clientilor.

CINEO 2020 face parte dintr-un concept tehnologic unic si este o componenta a suitei de solutii de management al numerarului, de la Wincor-Nixdorf. Sistemul de back–office cash management CINEO 2020 se remarca printr-o tehnologie complet noua care se bazeaza pe principii inovative de stocare a numerarului. Sistemul ofera bancilor si retailerilor un sistem viabil de manipulare a numerarului.

In era transformarii digitale, CINEO 2020 ofera o noua si moderna modalitate de a face plati cu numerar, garantand astfel un grad mai mare de satisfactie a clientilor si servicii imbunatatite.

Sistemul de back-office cash management de ultima generatie CINEO 2020 este special creat pentru a permite utilizarea cu un smartphone sau tehnologie NFC. Tranzactia poate fi pregatita de pe smartphone in drum spre ATM si terminata rapid si intuitiv in fata echipamentului CINEO 2020. Se genereaza un cod de bare sau un cod de tranzactie si astfel, comunicatia cu ATM-ul se realizeaza fara contact tactil, fara card sau cod PIN. Noua experienta de self-service dureaza doar 16 secunde si reduce cozile si timpul de asteptare.

Conceptul de back-office cash management ofera sectorului retail o solutie end-to-end care optimizeaza operatiunile cu cash, identifica neconcordantele si dezvolta proceduri pentru imbunatatirea acestei activitati. Solutiile Wincor Nixdorf respecta toate standardele legislative in vigoare.

Avantajele implementarii unei astfel de solutii constau in:

  • Limitarea costurilor prin optimizarea proceselor, incepand de la incasarea de la client si pana la trimiterea catre banca;
  • Reducerea considerabila a discrepantelor intre departamente datorita unui control cat mai strict al operatiunilor;
  • Imbunatatirea transparentei cash flow-ului;
  • Imbunatatirea securitatii tranzactiilor printr-un circuit inchis al banilor, atat pentru front office cat si pentru back office, astfel incat personalul din magazin nu intra in contact direct cu banii;
  • Cresterea productivitatii in cadrul procesului de manipulare a banilor, pornind de la punctul de vanzare si pana in contul clientului.