Hardware — June 25, 2016 at 6:43 am

ASUS Republic of Gamers anunță Strix GeForce GTX 1070

by
asusASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat Strix GeForce GTX 1070, un nou accelerator grafic pregătit pentru realitatea virtuală, cu performanțe rapide și răcire avansată. Motorizat de cea mai nouă unitate de procesare grafică NVIDIA GeForce GTX 1070, tactată la 1860MHz în modul OC, ROG Strix GeForce GTX 1070 oferă performanțe cu 7,1% mai mari în 3DMark Fire Strike Extreme și cu 8,5% mai rapide în Doom. Placa ROG Strix GeForce GTX 1070 este completată cu tehnologii exclusive ASUS, precum DirectCU III cu ventilatoare 0dB patentate, ce furnizează un flux maxim de aer, obținându-se temperaturi cu 30% mai joase și un zgomot de 3 ori mai redus.

ASUS FanConnect include conectori pentru controlarea ventilatoarelor adiționale direct de către GPU, pentru o răcire suplimentară. Tehnologia exclusivă Auto-Extreme cu componente Super Alloy Power II asigură calitate și fiabilitate premium. ROG Strix GeForce GTX 1070 permite personalizarea completă a sistemului cu Aura RGB Lighting. Designul prietenos cu perifericele pentru realitatea virtuală oferă două porturi HDMI, permițând utilizatorilor să mențină conectat dispozitivul VR la sistem. Noul model este livrat împreună cu aplicația GPU Tweak II cu XSplit Gamecaster, oferind reglaje intuitive și streaming instant pentru acțiunea de pe ecran.

Răcire de top: Tehnologie DirectCU III cu ventilatoare patentate și ASUS FanConnect
Acceleratorul grafic ROG Strix GeForce GTX 1070 este echipat cu tehnologie de răcire ASUS DirectCU III, ce presupune un contact direct între GPU și heat pipe-uri pentru un transfer mai bun al căldurii, temperaturile de lucru fiind cu 30% mai joase, comparativ cu designul de referință. ROG Strix GeForce GTX 1070 integrează, de asemenea, tehnologia ASUS FanConnect. În jocuri, placa grafică ajunge adesea la temperaturi mai mari decât procesorul, iar ventilatoarele sistemului sunt controlate în funcție de temperatura procesorului, rezultând o răcire ineficientă a sistemului. ASUS FanConnect rezolvă această problemă, oferind un conector cu 4 pini prin care placa video poate fi conectată la ventilatoarele sistemului pentru o răcire optimă.

Calitate și fiabilitate premium: Tehnologie Auto-Extreme cu componente Super Alloy Power II
Toate plăcile grafice ASUS sunt produse acum cu ajutorul tehnologiei Auto-Extreme, un standard industrial de top, care presupune procese 100% automatizate, ce încorporează materiale premium și un nou set de standarde de calitate. Tehnologia Auto-Extreme asigură consistența calității pentru întreaga placă video, îmbunătățind performanțele și durabilitatea. Acest nou proces de fabricație este, de asemenea, prietenos cu mediul înconjurător, eliminând chimicalele dăunătoare și reducând energia consumată cu până la 50%. Componentele Super Alloy Power II îmbunătățesc eficiența, reduc pierderile de curent, reduc zgomotul cu până la 50% la încărcare maximă și au temperaturi de funcționare cu până la 50% mai joase față de designul de referință.

Jocuri în stilul tău: Lumini Aura RGB Lighting și porturi HDMI pentru dispozitive VR
ROG Strix GeForce GTX 1070 include iluminatul ASUS Aura RGB Lighting pe ambele fețe ale plăcii video. Această soluție uimitoare este capabilă să afișeze milioane de culori și șase efecte diferite pentru personalizarea completă a sistemului de jocuri.
ROG Strix GeForce GTX 1070 dispune, de asemenea, de două porturi HDMI ce permite utilizatorilor să conecteze monitorul și dispozitivul VR în același timp, astfel încât să se bucure de realitatea virtuală oricând, fără să mai schimbe cablurile între ele.

Reglaje intuitive: GPU Tweak II cu XSplit Gamecaster
Redesenat cu o interfață grafică intuitivă, GPU Tweak II facilitează gamingul și overclockingul mai mult ca oricând, păstrând totodată opțiunile avansate pentru profesioniști. Cu un singur click, funcția Gaming Booster maximizează performanțele sistemului prin închiderea proceselor redundante și alocarea automată a resurselor disponibile. O licență XSplit Gamecaster premium, valabilă un an de zile, în valoare de 99 de dolari, permite gamerilor să înregistreze sau să transmită live pe internet acțiunea de pe ecran. Fereastra XSplit Gamecaster afișează, printre altele, frecvența de lucru, temperatura și gradul de utilizare al VRM-ului, astfel încât utilizatorii să aleagă profilul dorit și să crească performanța cu un singur click.