Bizpoint — June 25, 2016 at 8:33 am

Sopra Steria și Teamnet, parteneri în proiectul LOGFS al NATO

by

iStock_000000833867MediumNATO a selectat Sopra Steria, lider european în transformare digitală, pentru a livra un program de transformare logistică, în calitate de coordonator de consorțiu. Acest program, cunoscut sub numele LOGFS, oferă interoperabilitate îmbunătăţită între multiple entități, folosind platforme existente şi sisteme deschise.

Programul asigură interoperabilitatea fluxului logistic, de la planificarea unei misiuni, managementul și gestiunea bunurilor, suport medical și planificare a activităților de Logistica și transport (L&T). În furnizarea de servicii pe zona medicală şi a componentei de L&T, Sopra Steria colaborează cu Grupul Teamnet.

Printre soluțiile asigurate de Teamnet pentru proiectul LOGFS, compania va implementa design-ul fluxului de lucru pentru gestionarea pacienților,  coordonarea, controlul şi monitorizarea procesului medical, diagnosticarea şi monitorizarea afecțiunilor, precum şi analiza predictivă. Programul LOGFS beneficiază de expertiza Grupului Teamnet în implementarea sistemelor de management al situațiilor de urgență la nivel regional și de know how-ul din spatele suitei de produse create în domeniu. Teamnet Dedalus are o echipă de experți în software medical şi în produse eHealth, utilizate în platforme deja validate, prin implementarea în 15 ţări şi în peste 600 de spitale.

De asemenea, Teamnet Group este responsabilă de componenta de Logistică și Transport (L&T) a proiectului. Compania va dezvolta aplicaţii software care să susţină întreaga gamă de activităţi legată de această zonă, precum planificarea, analiza şi implementarea operaţiunilor de mobilitate şi transport NATO. Standardizarea şi schimbul rapid de informaţii reprezintă cheia succesului operaţiunilor complexe de logistică, în special pentru a facilita coordonarea între forţe multiple atunci când e efectuat transportul resurselor, fiind necesar ca unele să fie partajate sau sunt limitate în utilizare.