IoT powered by ALLIED TELESIS — July 7, 2016 at 2:42 pm

Companiile trebuie să adopte IoT fără teama securității

by

Internet of Things 40Experții din domeniul IT sfătuiesc companiile să ia în calcul avantajele interconectării dispozitivelor utilizând Internet of Things (IoT), balansând riscurile de securitate.

Riscurile de securitate și preocuparea pentru securizarea sistemelor ar trebui să reprezinte un factor de implementare rapidă a tehnologiilor IoT, avantajele interconectării dispozitivelor fiind net in favoarea companiilor și a îmbunătățirii modului de lucru din viața de zi cu zi. Contextul în care experții sfătuiesc companiile astfel este o concentrare amplă pe aspecte legate de securitate cibernetică.

Exemplele pozitive date de experți sunt senzorii care detectează posibilele inundații sau alunecări de teren sau termostatele inteligente care vor ajuta la reducerea consumului de energie în cazul clădirilor de birouri și chiar al caselor oamenilor. Toate aceste exemple sunt în prezent evitate de multe companii, în special din cauza riscului că un atac poate schimba fictiv anumite valori sau chiar poate prelua controlul asupra sistemelor din clădiri. Experții recomandă în aceste cazuri un set de măsuri de securitate și posibilitatea preluării controlului de la sistem prin factor uman, dar sub nici-o forma nu se recomanda evitarea acestor tehnologii din cauza unui posibil risc de securitate.