Networking — July 11, 2016 at 12:47 pm

Ubiquiti Networks – producător de soluții de rețea inovatoare

by

UBNT_Alternate_Logo_RGBUbiquiti Networks oferă o gamă largă de echipamente de rețea – de la soluții avansate până la cele mai puțin complexe. Dispozitivele permit crearea unei rețele de comunicații care oferă o conexiune stabilă. Ubiquiti Networks a fost înfiinţată în anul 2005. Compania se concentrează pe inovație, îmbină posibilităţile noilor tehnologii cu utilitatea, designul minimalist cu operarea ușoară. Asigură o implementare intuitivă și suport.

UAP-ac-pro

unifi_logoDin portofoliul Ubiquiti Networks face parte seria UniFi, o gamă de vârf care se bucură de popularitate datorită scalabilităţii oferite, a acoperirii largi și gestionării eficiente a rețelei. Soluţiile UAP-AC- LR și UAP-AC- PRO sunt utilizate în reţele mari și mici de birou, hotspot-uri, precum și ca puncte de acces la domiciliu.

UAP-AC- LR se bazează pe antena care funcţionează în tehnologia MIMO. În timpul funcționării la o frecvență de 2,4 GHz poate fi atinsă o viteză de până la 450 Mbps, iar în timpul funcționării la o frecvență de 5 GHz – până la 867 Mbps. UAP-AC- LR se caracterizează printr-o rază de acoperire de până la 183 de metri. Soluţia este utilă în cazul implementării unei reţele eficiente fără fir cu rază mare de acoperire.

UB

UAP-AC- PRO este un punct de acces care, spre deosebire de modelul UAP-AC- LR, suportă un număr mai mare de clienți. Este punctul de acces cel mai rapid dintre toate punctele de acces oferite de Ubiquiti. Dispozitivul aplică UAP-AC- LR – punct de acces adaptat la nevoile reţelelor mici și mari de birou posibilitățile tehnologiei 802.11ac. Poate funcţiona în două frecvențe de bandă – 2,4 GHz și 5 GHz, caz în care transmisia datelor atinge respectiv, până la 450 Mbps și 1300 Mbps. Permite menţinerea unei legături stabile a tuturor utilizatorilor care utilizează rețeaua în acelaşi timp. Atât UAP-AC- LR cât și UAP-AC- PRO pot funcţiona în ambele frecvenţe concomitent.

UBNT airMax
Producătorul oferă, de asemenea, seria airMax, care include dispo4zitive care permit crearea unei conexiuni Point-to- Point sau Point-to- Multipoint pe distanță mică, medie și mare. Punctul de acces NBE-5AC- 19 cu o construcție compactă utilizează tehnologii moderne care asigură o operare rezistentă la interferențe, chiar și în zonele cu o densitate mare a liniilor radio. Modelul NBE-5AC- 19 funcţionează la o frecvenţă de 5 GHz și atinge viteze de până la 450 Mbps, la o rază de acoperire de până la 15 km.

prismSeria airMax este completată de modelul R5AC-PRISM care aplică tehnologia airPrism, ceea ce creşte performanţa și reduce interferenţele. Datorită flexibilității în domeniul configurării lățimii de bandă, dispozitivul poate fi adaptat la reglementările locale. Seriile airMax sunt completate de antenele sectoriale. AM-5AC22- 45 este un model cu un nivel maxim de consolidare 22 dBi care aplică tehnologia AirMax 2×2 MIMO, și are la bază standardul 802.11ac. Operează la o frecvenţă de 5 GHz și asigură o eficienţă ridicată. Construcția antenei permite reducerea interferențelor care sunt generate de transmițătoarele din apropiere.

 

airFiberairfiber5-feature-dual-antenna-designSeria airFiber permite crearea conexiunilor Point-to- Point la distanțe și lățimi de bandă mult mai mari decât în cazul seriei airMax. Modele populare airFiber sunt AF-5U și AF-24- HD care asigură o eficiență înaltă. AF-5U funcționează pe o bandă cu frecvenţa de 5 GHz și se caracterizează printr-o arie de acoperire de până la 100 km, fiind o soluţie avansată adaptată pentru instalare în exterior. Utilizarea sistemului de prelucrare a datelor Invictus influențează creșterea vitezei ceea ce face ca dispozitivul să iasă în evidență față de alte echipamente similare. Însă, soluția AF-24- HD funcţionează pe o bandă de frecvenţă de 24 GHz și o arie de acoperire de 20 km. Este dotată cu o antenă cu un grad de creştere a semnalului de 40 dBi. Asigură o funcționare rezistentă la interferențe, indiferent de numărul de linii radio care se află în preajmă. Capacitatea unității este de 2 Gbps.

logo8Echipamentele Ubiquiti Networks pot fi achiziționate de la compania Senetic Romania SRL. Senetic este un furnizor internațional de soluții IT, specializat în vânzări online. Deţine sucursale în 10 țări din Europa, realizând comenzi pe întreg teritoriul Uniunii Europene.  În anul 2015 compania a realizat o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de euro. Portofoliul companiei cuprinde soluții de rețea și servere, precum și o ofertă largă de software a unor mărci precum Microsoft și Symantec. Senetic asigură o asistenţă profesională în selectarea echipamentelor adecvate.

Senetic  este un reseller oficial al Ubiquiti Networks, care se caracterizează printr-o gamă extinsă de echipamente, asociată cu o disponibilitate ridicată a produselor și livrare rapidă.