Servicii IT — July 27, 2016 at 8:27 am

Microsoft anunță Azure Information Protection

by

Azure_Information_ProtectionMicrosoft Azure Information Protection este un nou serviciu anunțat de compania din Redmond, care se bazează pe Azure RMS și soluția achiziționată recent – Secure Islands. Serviciul urmează să intre în testare publică din iulie 2016.

Dezvoltatorii au introdus ultimele progrese tehnice în clasificarea datelor și tehnologia de etichetare prin Azure RMS. Soluția vine cu o nouă abordare în contextul transformării digitale a companiilor prin tehnologii mobile și cloud. Protejarea identității angajatului este fundamentul modului în care produsele Microsoft local și serviciile de cloud ajută la gestionarea dispozitivelor, aplicațiilor și datelor.

Printre funcțiile cheie ale Microsoft Azure Information Protection se numără:

1. Clasificarea și protecția informațiilor care circulă cu datele, prin protejarea permanentă a acestora, indiferent de locul unde sunt stocate, partajare sau sistem de operare al dispozitivului

2. Definirea celor ce pot avea acces la date si ce pot face cu acestea, de exemplu permiterea accesului la fișiere, dar nu și printarea sau retransmiterea acestora

3. Implementarea unor controale intuitive simple pentru decizii corecte și controale de clasificare a datelor integrate in aplicații gen Office, cu opțiuni simple care se realizează printr-un singur click.

4. Vizibilitate și control asupra datelor partajate, pentru urmărirea activităților asupra acestor date și blocarea accesului în cazul în care este necesar.

5. Flexibilitatea în implementare și management este o funcție importantă pentru protejarea datelor chiar daca sunt stocate local sau în cloud.

Microsoft Azure Information Protection va fi disponibil în versiune finala până la sfârșitul anului, companiile urmând să aibă la dispoziție mai multe versiuni preliminare.