Agricultura&FMCG — July 29, 2016 at 6:57 am

Avicarvil isi extinde productia

by

20160728-2-industrie-avicarvilCompania Avicarvil si-a inceput activitatea prin preluarea uneia dintre cele mai mari platforme de crestere a pasarilor din Romania, cu vasta experienta in cresterea puilor, datand din anul 1978.

Avicarvil a construit prima ferma de crestere a puilor din Romania, care include producerea de energie verde (panouri fotovoltaice). Compania isi vinde produsele sub brandul denumit „La Provincia”, puii sacrificati si comercializati provenind din propriile ferme. Pe langa fermele detinute de societate la momentul preluarii acesteia, in prezent, se deruleaza un amplu program de investitii in constructia de noi ferme. Toate furajele utilizate in cadrul procesului de crestere a puilor sunt produse in fabrica proprie de nutreturi, fabrica ce furnizeaza furaje si pentru alti crescatori de pui sau porci.

Anul acesta, pentru extinderea proiectului inceput in abatorul de pasari, firma Avicarvil a investit in achizitionarea a doua etichetatoare automate marca Bizerba, de la RBC.

Etichetatorul automat GLM-E de la Bizerba ofera o cantarire flexibila, in functie de pret si etichetare, atat in vanzarea cu amanuntul, cat si in industrie. Acesta poate fi folosit ca un echipament de sine statator, cu alimentare manuala si, de asemenea, integrat in linii de productie automatizate deja existente, pentru etichetare complet automata. Echipamentul complet automatizat impresioneaza prin flexibilitate, robustete si design-ul atragator. Datorita gamei largi de componente hardware si software, sistemul poate fi extins pas cu pas, in conformitate cu cerintele clientului, mediul de productie si profilul de utilizator. Sistemul de etichetare este fiabil, robust, rapid si versatil, mai ales in situatiile in care cantarirea industriala si tehnologia de etichetare trebuie sa fie la capacitate maxima.

De asemenea, Avicarvil a achizitionat inca doua licente EtIQette, solutie proprietara RBC. Solutia permite colectarea si administrarea datelor, in mod informatic, de la etichetatoarele si/ sau verificatoarele de greutate conectate in sistem. Arhitectura permite gestionarea mai multor etichetatoare in acelasi timp. Printre beneficiile solutiei, amintim: automatizarea proceselor, administrarea centralizata a datelor si implicit eliminarea erorilor, preluarea informatica si automata a datelor, administrarea de preturi per client, exportul datelor preluate in diverse formate pentru prelucrari ulterioare, interfatari simple cu alte solutii, rapoarte manageriale multiple.