Studii — July 29, 2016 at 3:33 pm

Criza de talent afectează abilitatea companiilor de a ține pasul cu schimbările

by

Mai mulți Directori IT decât oricând în ultimul deceniu raportează direct către CEO (34 procente) cu 10% mai mult decât anul trecut, conform studiului realizat de Harvey Nash și KPMG în 2016. Mai mult, Directorii IT care raportează direct către CEO sunt cei mai fericiți deoarece 87% dintre aceștia admit că se simt împliniți din punct de vedere profesional.

Concluziile studiului KPMG evidențiază de asemenea faptul că prioritățile CIO sunt într-o continuă schimbare, scoțând în evidență că directorii executivi se concentrează mai mult pe proiecte IT ce aduc bani companiei (aproximativ două treimi) și mai puțin pe proiecte care reduc costurile (37%). În realitate, unele dintre prioritățile tradiționale ale Directorilor IT au înregistrat o diminuare a  importanței lor de-a lungul ultiMihai Rada KPMGmilor patru ani. De exemplu, Creșterea eficienței operaționale a scăzut cu 16%, iar asigurarea unei performanțe stabile a departamentului IT a scăzut cu 27% ca priorități pe agenda CIO.


“La nivel global, Directorii IT se bucură de o influență fără precedent”
, afirmă Mihai Rada, Director în cadrul departamentului de Consultanță IT, KPMG România. “Profilul unui CIO se schimbă cu siguranță. Liderii IT continuă să se definească ca generatori de valoare și nu doar o piesă de ‘sprijin’ în cadrul organizației. Majoritatea Directorilor IT se așteaptă ca influența lor strategică să crească în viitor. Adaptabilitatea și abilitatea de a genera valoare în vremuri tulburi devin competențe absolut necesare pentru Directorii IT de astăzi”, continuă el.