Cloud Computing / Edge — August 11, 2016 at 12:12 pm

Tranziția către un mediu de analiză bazat pe cloud

by
Cloud Computing
Mutare in cloud

Conform unui raport global realizat de Accenture si HfS Research, peste 69% din cumpărători așteaptă să faca progrese semnificative în analiză și automatizare în următorii doi ani. Pentru creșterea vitezei de procesare și a agilității, companiile din întreaga lume urmăresc să treacă la soluții de analiză bazate pe cloud.

Modelul de lucru în cloud pot permite un comportament comercial pay-as- you-go, eliminând necesitatea unor costuri mari, care pot să blocheze inovația. Pentru companiile și organizațiile care doresc să treacă spre analiza în cloud, există un set de patru recomandări de bază.

1. Mutarea in cloud trebuie realizată în urma unei analize care determină cel mai bun mod de mutare a datelor și impactul asupra inovației și randamentului companiei. Dacă strategia companiei cere acest lucru, întreaga ofertă de servicii poate fi mutată în cloud.

2. Analiza datelor din cloud se poate realiza cu o gamă largă de soluții pentru managementul relațiilor cu clienții și planificarea resurselor întreprinderii. Aceste soluții pot fi adaptate și pentru anumite categorii de industrii și clienți.

3. Apariția tehnologiilor bazate pe cloud și a agendelor operate în cloud va duce la un model de operare ca un serviciu, grupul IT al companiei având un rol important pentru menținerea acestui serviciu într-o creștere constantă. Astfel, grupul IT are poziția de administrator al datelor dintre organizație și părțile terțe.

4. Administrarea riscurilor trebuie realizată în timp real, în contextul în care orice tehnologie nouă vine cu riscuri inevitabile. Adaptarea tuturor cererilor la necesități și buna clarificare a relației cu departamentele și persoanele care au acces la aceste date reprezintă cheia unei operări sigure și limitate la fiecare grup de acțiune în parte.

Procesul de analiză realizat cu ajutorul cloud poate genera rezultate nesperate pentru companii, ca exemplu Accenture a lucrat cu o companie petrolieră pentru implementarea unei analize predictive în cloud, care a ajutat la operarea unei facilități a companiei petroliere. Compania a prelucrat un volum mare de date despre operarea echipamentelor, in vederea îmbunătățirii producției și pentru creșterea securității.