Bizpoint — August 17, 2016 at 6:47 pm

HP nu cedează bătălia

by
HPE_storevirtual
HPE StoreVirtual 3200

Răspunsul HP (sub egida HPE – compania dedicată soluţiilor de business) la puternica ofensivă lansată de luni de zile de Dell în domeniul echipamentelor de stocare vine în aceste zile prin anunţul lansării a două produse de stocare date de nivel entry care pot furniza caracteristici complete de tip storage array, cu posibilităţi all-flash şi hybrid flash, pentru preţuri sub 10.000 USD.

Noul produs HPE StoreVirtual 3200 vine ca o aplicaţie hardware cu controller dual, iar factorul său de formă 2U poate adăposti 25 de discuri de 2,5 inci sau 12 discuri de 3,5 inci. Discurile au conexiune tip SAS şi pot fi de până la 3,2 TB tip SSD şi 6TB tip HDD, ceea ce înseamnă o capacitate potenţială de până la 72Tb dacă sunt selectate cele mai mari discuri. Conectivitatea se realizează prin fibră optică sau iSCSI. Ţinta acestui produs este constituită de IMM-urile de mici dimensiuni.

hp msa
HP MSA 2042

Al doilea produs, MSA 2042 reprezintă o transformare de tip hybrid-flash array a produsului MSA 2040 existent. Transformarea a fost efectuată prin incorporarea a 800 GB de tehnologie flash, precum şi prin asigurarea posibilităţii de a se folosi tehnologia flash în factorii de formă 2,5 inci şi 3,5 inci.

La fel ca în cazul primului produs, conectivitatea se realizează prin fibră, iSCSI şi SAS. Capacitatea de bază a unităţii este între 80 TB şi 100 TB, depinzând de alegerea discurilor cu factor de formă mic sau mare. Prin utilizarea sloturilor de expansiune, capacitatea poate ajunge la câteva sute de TB. Conform anunţului oficial, ţinta acestui produs modernizat este reprezentată de mediile de aplicaţii axate pe performanţe ridicate la nivelul entry, cum ar fi bazele de date.

de Bogdan Marchidanu