Evenimente — August 22, 2016 at 10:47 am

ELKOTech prezintă soluțiile de automatizări MOXA

by
header-bg
Accelerate IIoT-Ready Applications with Smart Industrial Computing

ELKOTech a prezentat cele mai inovative tehnologii de automatizări în domeniul energetic, eficientizare și securitate cibernetică, ca unic importator al tehnologiilor dezvoltate de MOXA. Seminarul a avut loc în noul punct demonstrativ, ELKO Demo & Training Center din București, fiind primul eveniment organizat în această locație. În cadrul evenimentelor au fost prezentate soluțiile industriale de conectivitate prin Industrial Internet of Things (IIoT), rețelele pentru comunicații industriale și automatizări din domeniul energetic.

moxa2MOXA oferă o gamă completă pentru conectivitatea pentru IIoT începând cu cele mai performante soluții de conectivitate, până la unități de calcul industriale și infrastructura necesară pentru rețele industriale de înaltă performanță. Soluțiile dezvoltate de MOXA se bazează pe estimarea că peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la nivel global până în anul 2020. Soluțiile MOXA oferă o productivitate ridicată prin utilizarea celor mai inovative sisteme de comunicare, rețele care permit transmisie video permanentă și o gamă largă de sisteme interoperabile industriale. Eficiența operațională este eficientizată cu ajutorul unei platforme API inovativă care ajută la o implementare rapidă, o vizualizare și interpretare facilă a datelor , mentenanță predictivă și o integrare ușoară în sistemele SCADA. Ca orice sisteme conectate, soluțiile MOXA vin cu o securitate crescută prin intermediul autentificării securizată, sistemelor firewall și prin conexiunile securizate și criptate cu IPSec, L2TP sau OpenVPN. Soluțiile beneficiază de o supraveghere industrială permanentă la nivel de IP. De asemenea la sfârșitul anului 2016, toate soluțiile vor corespunde și standardului IEC 62443.

Pentru zona de producție, soluțiile dedicate fabricilor lucrează pentru a optimiza întreg procesul de producție prin eficientizarea resurselor și a consumului, ducând la creșterea producției prin reducerea cheltuielilor la nivelul întregii unități. Pentru zona de cale ferată soluțiile certificate IRIS și compatibile cu normele EN 50155 duc la o unificare a comunicațiilor dintre trenuri, infrastructură, dispecerate și management pentru a oferi un serviciu feroviar sigur și fără întreruperi. Peste 300 de substații electrice sunt echipate cu soluții de la MOXA, compatibile cu standardele IEC 61850-1 și IEE 1613 pentru eficientizarea producției și eliminarea oricăror pierderi.

Automatizarea pompelor de gaze și petrol este o altă zonă unde MOXA este prezentă prin soluții compatibile cu cele mai importante standarde actuale, pentru obținerea unor timpi ridicați de funcționare și pentru o monitorizare în timp real a întregii activități a acestora. Transportul maritim este o altă categorie unde MOXA oferă soluții de conectivitate pentru operațiuni de durată cu procese sigure, inclusiv pentru navele care transportă gaze sau petrol. Sistemele inteligente pentru managementul traficului sunt tratate de MOXA în cel mai serios mod, ca parte a gândirii Smart City, în vederea obținerii unui trafic cât mai fluent, ajutând administratorii de drumuri să ia deciziile cele mai bune în timp real.

ELKO Demo & Training Center din București a fost deschis pentru o apropiere față de clienții și potențialii clienți ai soluțiilor aduse de ELKO în România, prin oferirea de teste și demonstrații pentru ca aceștia sa poată combina soluțiile testate cu scenariile pentru care au nevoie de aceste soluții. De asemenea, ELKO va organiza seminarii și workshopuri pentru prezentarea celor mai noi soluții disponibile.

de Andrei Marian