Esential — August 24, 2016 at 1:58 pm

Parteneriate pentru viitor

by
Aplicatii Microsoft pe dispozitive care folosesc Android
Aplicatii Microsoft pe dispozitive care folosesc Android

Microsoft şi Lenovo au anunţat recent încheierea unui acord de întărire a legăturilor strategice dintre cele două companii, fără a oferi şi detalii financiarem legate de acest acord. Ce se ştie însă este faptul că, în urma acestui acord, Lenovo va preinstala aplicaţii Microsoft precum Office, OneDrive şi Skype pe anumite dispozitive care folosesc sistemul de operare Android.

Microsoft nu a declarat ce tipuri de dispozitive vor fi afectate de înţelegere, însă a afirmat că se aşteaptă la vânzări de milioane de astfel de dispozitive bazate pe Android la nivel global în următorii câţiva ani. Din punct de vedere al gigantului american, acest acord este ultimul dintr-o serie de înţelegeri similare încheiate cu mai bine de 70 de producători de dispozitive Android, printre care se numără Samsung, HTC, Asus, Acer şi Xiaomi.

Extinderea colaborării dintre Microsoft şi Lenovo include, de asemenea, un acord de trans-licenţiere de patente care acoperă dispozitivele Lenovo şi Motorola. De la lansarea programului său de trans-licenţiere patente, în decembrie 2003, Microsoft a încheiat peste 1200 de astfel de acorduri.