Servicii Profesionale — August 30, 2016 at 12:25 pm

Securitate IP pentru cazinouri

by

Industria jocurilor de noroc se confruntă cu o serie largă de probleme de securitate. În plus, există reguli de funcţionare reglementate de stat, foarte stricte şi dificile. Tocmai de aceea se impune prezenţa unui sistem de securitate performant, sigur şi uşor de gestionat.

Axis p1214-e
Axis p1214-e

Proiectarea şi instalarea unui sistem de securitate dedicat cazinourilor este un proces ce necesită un nivel de experienţă ridicat. În cele mai multe cazinouri întâlnim condiţii de iluminare dificile. În plus, mesele de joc sunt amplasate în spaţii extinse, pentru a garanta clienţilor un anumit nivel de intimitate.

Într-un cazinou este necesară supravegherea tuturor meselor de joc şi a tuturor tranzacţiilor ce au loc între angajaţi şi clienţi. Iar acestea sunt doar o mică parte din detaliile importante. Aceste zone trebuie să fie supravegheate, însă discret, astfel încât jucătorii să nu se simtă intimidaţi în niciun fel de ochiul digital. Datorită designului modular, seria AXIS P12 permite o supraveghere discretă şi performantă, la o rezoluţie 720p. Camerele AXIS P12 sunt formate dintr-o unitate senzor şi o unitate principală responsabilă cu procesarea şi stocarea informaţiilor. Conexiunea dintre cele două se realizează cu ajutorul unui cablu de 8 m, fapt ce creşte flexibilitatea instalării.

În zonele în care este nevoie de supravegherea concomitentă a mai multor mese de joc, se recomandă alegerea camerelor din seria Axis Q35. Acestea dispun de rezoluţie Full HD şi pot înregistra la 50/60fps-uri, putând detecta astfel toate acţiunile de fraudă.

Pentru zonele de acces, coridoarele, parcările şi restul spaţiilor aferente cazinourilor se recomandă folosirea camerelor din seria AXIS P56. Modelele dispun de rezoluţie 1080p sau 720p, se instalează uşor şi rapid şi dispun de un zoom de până la 30x.

Toate modelele seriei folosesc tehnologia Axis Zipstream, pentru a reduce necesarul de lăţime de bandă şi stocare. Capabilităţile tehnice ale acestei serii le permit agenţilor de securitate să urmărească toate activităţile invitaţilor, de la urmărirea cărţilor de joc la culorile jetoanelor.