Business — September 8, 2016 at 2:43 pm

Wincor-Nixdorf, partener strategic RBC, a semnat un parteneriat cu Diebold

by

Wincor-Nixdorf a initiat un parteneriat cu cu Diebold Incorporated, lider global in furnizarea de servicii de self-service cu valoare adaugata, dar si software, in special pentru industria financiara.

Decizia Wincor-Nixdorf de a semna un parteneriat cu Diebold da nastere celui mai mare producator mondial de ATM-uri, cu o cota de piata de aproximativ 35%, devansand NCR Corp. care controleaza aproximativ 25% din piata mondiala. Compania nou infiintata se numeste Diebold Nixdorf si creeaza beneficii multiple atat pentru clienti, cat si pentru partenerii sai, marcand inceputul unei noi ere, aflata in avanpostul industriei financiare si de retail.

Cele doua companii aduc laolalta doi lideri in inovatie, servicii cu valoare adaugata in automatizari si experienta omni-channel, creand un grup ce pune accentul pe intregul lant de activitati – consiliere, design, proiectare si operare – necesare pentru a ajuta institutiile financiare si retailerii sa atinga succesul in afaceri. De altfel, ambele companii impartasesc aceeasi viziune strategica asupra serviciilor de software oferite si au oferte si o prezenta geografica complementare (Wincor-Nixdorf in Europa, iar Diebold in SUA, doua regiuni ce sunt factori-cheie pentru inovare si transformare digitala atat in sectorul bancar, cat si in retail).

Capacitatile combinate si noua prezenta pe piata mondiala creeaza oportunitati, precum si o gama mai larga de servicii si solutii. In plus, se asteapta o crestere accelerata a ofertei de solutii software si servicii, in conditiile in care baza combinata de ATM-uri din intreaga lume ajunge, dupa unificarea celor doua companii, la peste 1 milion.

“Parteneriatul dintre Diebold si Wincor-Nixdorf reprezinta o oportunitate interesanta pentru ambele companii, de a da o noua forma solutiilor folosite in retail si in institutiile financiare, prin unificarea expertizei de R&D. Viziunea noastra comuna asupra solutiilor omni-channel ne va permite sa oferim clientilor solutii complexe si sa sprijinim bancile si retailerii sa faca fata experientelor provocate de digitalizare”, a declarat Eckard Heidloff, Presedinte Diebold Nixdorf.