EDUCATIE / JOB — September 9, 2016 at 1:31 pm

Caravana SMURD „Fii pregătit!” se află în București

by

 

Caravana Smurd
Caravana Smurd

Caravana SMURD „Fii pregătit!” sosește în București pe 9 septembrie și va rămâne în capitală până pe 11 septembrie 2016, pentru a instrui populația să facă față situațiilor de urgență. Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și implementat cu sprijinul Fundației Vodafone România, care a contribuit cu 400.000 de euro din investiția totală de 523.000 de euro.

Caravana „Fii pregătit!”, care este operată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va instrui peste 7.000 de persoane din 20 de localități în care va ajunge la finalul celor patru luni de călătorie. În următoarele două luni, caravana va merge în Buzău, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Colaborarea dintre Fundația Vodafone România și Fundația pentru SMURD a început în 2004. Un an mai târziu, a fost implementat primul sistem de telemedicină pentru ambulanțele SMURD, care a reprezentat o premieră absolută pentru România. Parteneriatul a continuat cu proiecte anuale de amploare, astfel că, după 12 ani de colaborare, Fundația Vodafone România a finanțat Fundația pentru SMURD cu peste 2,2 milioane de euro pentru proiecte de care au beneficiat 400.000 de persoane din toată țara.

Calendarul caravanei este disponibil pe site-ul http://fundatiapentrusmurd.ro/ şi în aplicaţia „Departamentul pentru Situații de Urgență”, disponibilă în Apple Store și Google Play, iar formularul de înscriere la cursuri poate fi accesat pe http://fundatiapentrusmurd.ro/.