IT in World — September 13, 2016 at 8:30 am

Consultanții din IT anticipează o creștere a analizelor de date

by

Consultanții din IT au prezentat previziunile in domeniul tehnologiilor de analiza, date și dezvoltarea utilizatorilor pentru următoarele 12 luni.

Strategii si solutii de leadership
Strategii si solutii de leadership

Printre cele mai importante anticipări se numără creșterea utilizării aplicațiilor de analiză în cloud și a analizelor ca un serviciu de platforme. De asemenea consolidarea pieței bazelor de date NoSQL și un rol mai important al graficului de date și analiză în aplicațiile ce utilizează bazele de date. Acestea sunt câteva din previziunile inteligenței in afaceri, analizei și dezvoltării managementului bazelor de date prezentate în cadrul Summitului BI Pacific 2016.

O importantă creștere va avea loc în domeniul analizei în cloud, care se va extinde odata cu sistemele de analiză bazate pe cloud, incluzând servicii de analiză oferite clienților, oferte variate în acest domeniu și aplicații dedicate, reducând costurile proceselor.

Guvernarea datelor poate beneficia de un pas înainte, în contextul creșterii rolului aplicațiilor de analiză în cadrul companiilor, precum și prin creșterea colectării datelor și utilizarea acestora într-o gamă largă de sisteme. Totuși guvernarea datelor nu reprezintă un domeniu de interes pentru directorii companiilor.

O creștere impresionantă este prognozată în tehnologiile grafice, bazele de date grafice având deja o creștere din partea distribuitorilor de tehnologie. Bazele de date grafice se bucură de acest succes datorită abilității de a prezenta relațiile dintre diferite elemente de date pentru analize mai detaliate, în contextul creșterii bazelor de date. Bazele de date NoSQL sunt și ele în creștere, existând 250 de tipuri disponibile, dar vânzările fiind încă reduse din cauza numărului mare de companii care pun la dispoziție acest tip de baze de date.

de Andrei Marian