Foto-Video-Audio — September 19, 2016 at 1:33 pm

Panasonic sărbătorește 15 ani de Lumix lansând o nouă serie de produse

by
Panasonic Lumix G80/85
Panasonic Lumix G80/85

Panasonic a prezentat la București noua serie de aparate foto din generația Lumix, marcând astfel 15 ani de la primul produs din această serie. Cele trei aparate foto noi au fost prezentate de către Michiharu Uemetsu din partea Panasonic Imaging Products Business Unit, care a prezentat in detaliu noile funcții ale aparatelor. Panasonic se poate lăuda cu o serie de noutăți introduse pe piața de-a lungul timpului, printre care primul aparat foto tip mirrorless în anul 2009 și primul aparat foto mirrorless 4K parte din noile produse prezentate în acest articol. Cele trei noi aparate lansate sunt modelele G80/G85, GX80 și GF8, primele doua aducând tehnologia 4K.
Lumix G80/85 aduce tehnologia 4K în combinație cu auto-focus și stabilizare rapidă

Noile camere Lumix G80/85 vin ca un produs care să acopere toate necesitățile de fotografiere, un all-round echipat cu stabilizare de imagine dubă care elimină orice tremurat și cu un nou compartiment pentru obturator. Aparatul vine cu un senzor de 16MP, reducere a mișcării printr-un procesor de stabilizare video dublu și cu o unitate electromagnetică a obturatorului. Viteza de fotografiere este una rapidă cu până la 9 fps cu peste 200 de fotografii .jpeg sau 40 de fotografii .raw. Designul aparatului este unul inovativ, rezistent, cu un cadru frontal din aliaj de magneziu, conceput pentru a rezista la fotografierea în condiții meteo variate. De asemenea funcțiile post focus și focus stacking vin pentru o fotografiere mai eficientă. Ca accesibilitate aparatul are o distanță mai mare de vizualizare prin punctul de vizualizare, la 20mm, venind în ajutorul celor care poarta ochelari. Bateria aparatului poate tine până la 900 cadre datorită funcțiilor de economie și închidere/deschidere automată la 3 secunde de neutilizare, detectând daca ochiul fotografului este apropiat de punctul de vizualizare. Camera vine și cu o serie de funcții pre-definite care ajută la developarea, retușarea și ajustarea fotografiilor cu procesorul aparatului foto, definind eficient fotografii de calitate. De asemenea camera are încorporate și o serie de efecte și flitre pentru încurajarea creativității în fotografiere.

Stabilizatorul de imagine vine cu o funcție precisă bazată pe un giroscop care detectează tremurarea în unghiuri calculând unghiurile de mișcare, oferind astfel o stabilizare de imagine eficientă pentru corpul aparatului foto. Astfel se corectează tremuratul imaginilor pentru orice tip de obiective, inclusiv pentru cele care nu sunt echipate cu stabilizare a imaginii. Astfel, Panasonic aduce modul de stabilizare dublă prin combinarea stabilizării prin aparatul foto cu stabilizarea dată de obiective. In Kit standard, aparatul vine cu obiectiv Lumix G Vario 12-60mm sau 14-140mm, ambele cu stabilizare de imagine si f3.5-5.6.

Pentru fotografierea în modul 4K, aparatul vine cu moduri de fotografiere predictibilă, cu tehnologie de focus li imagini realizate în moduri de până la 30 fps. Tot în modul de fotografiere 4K, funcțiile ”panning” și ”zooming” definesc 4K Live Crop, ajutând la menținerea unei calități optime a imaginilor indiferent de modul de lucru cu aparatul, situația sau subiectul de fotografiere. O funcție inovativă prezentă doar pe noua serie Lumix este controlul focalizării dupa fotografiere, procesând astfel imaginile prin calcularea focalizării cu ajutorul a 49 de zone, fără setări complicate și fără a necesita focalizarea pe zona dorită înainte de fotografiere.

O altă noutate introdusă de noile modele Panasonic este un compartiment al obturatorului regândit care reduce la 10% șocul provocat de operarea obturatorului. Acest lucru este obținut prin implementarea unui mecanism electromagnetic care poate fi utilizat la viteze de până la 1/2000 sec, reducând semnificativ vibrațiile produse de mișcarea diafragmei obturatorului și reducând de asemenea zgomotul din timpul fotografierii. Aparatul vine cu o conectivitate Wi-Fi care ajută la o conectare rapidă, fotografiere telecomandată cu ajutorul dispozitivelor mobile, vizualizarea imaginilor pe alte dispozitive, conectarea la TV, transfer instant și geo-tagging cu ajutorul GPS. Designul camerei este unul ergonomic, fotografierea din orice unghi fiind facilă inclusiv cu un grip montat, permițând realizarea a până la 1800 fotografii fără reîncărcare.

 

Lumix LX10/LX15 vine ca o cameră pentru entuziaștii de fotografie creativă

Noua generație LX10/LX15 aduce un senzor de 20MP cu o lentilă LEICA 24-72mm f1.4-2.8 și capabilități 4K, într-un corp compact și adaptat necesităților fotografilor entuziaști și creativi. Aparatul introduce tehnologii inovative de focalizare, inclusiv focalizarea după fotografiere, la fel ca în cazul G80/85 prezentat anterior. Imaginile 4K sunt accesibile utilizând funcții foto și video de mare viteză și un procesor rapid pentru luminozitate.

Panasonic Lumix LX10/LX15
Panasonic Lumix LX10/LX15

Senzorul foto este unul mic, care lucrează în corelare cu lentilele pentru corectarea aberațiilor cromatice încă din timpul focalizării. Lentilele sunt formate din 11 elemente în 9 grupe cu o profunzime de câmp F.1.4. Lentilele Leica oferă o calitate optică excepțională și compactă. Noua serie oferă capabilități impresionante pentru fotografia macro prin setările minime F1.4/24mm și viteze rapide de declanșare pentru situații de fotografiere cu lumină redusă. Distanța de fotografiere pentru macro este de 3cm, oferind posibilitatea de fotografiere a celor mai nevăzute detalii, de exemplu pentru plante, insecte sau obiecte ale căror detalii sunt importante. Focalizarea poate fi realizată manual cu ajutorul inelului de control care oferă o focalizare eficientă și sensibilă.
Corpul aparatului este din metal, construit pentru a rezista la șocuri și utilizare îndelungată, butoanele și inelele utilizând componente din aluminiu. Stabilizarea foto se realizează utilizând tehnologia cu 5 puncte pentru compensarea mișcărilor aparatului în timpul fotografierii sau a tremuratului mâinilor. Filmările full-HD la viteze de 120/100fps oferă o calitate care prezintă imagini în varianta slow-motion care nu pot fi văzute cu ochiul liber. O funcție facilă mai ales pentru cei care călătoresc este posibilitatea de reîncărcare prin USB.

Modelele FZ2000/FZ2500 vin cu capabilități avansate pentru creatorii video și entuziaștii foto

Noile modele FZ2000/FZ2500 vin cu capabilități video și foto avansate care deschid noi perspective pentru fotografii amatori, profesioniști și pentru creatorii de materiale video. Calitatea video profesionistă vine prin rezoluția 4K la 30p/25p/24p, zoom încorporat, filtru ND încorporat, stabilizare video în 5 puncte și ieșire HDMI în 10 biți. Pentru foto, modelele vin cu compatibilitate 4K, un zoom optic de 20x și un sistem auto-focus inteligent. Unul din avantajele pentru creatorii video este eliminarea oricăror limite de timp pentru filmare, singura limită fiind dată de capacitatea de stocare a cardurilor utilizate.

Panasonic Lumix FZ2000
Panasonic Lumix FZ2000

Lentila aparatului este realizata din 16 elemente în 11 grupe, oferind corectarea aberației cromatice și o menținere a calității imaginilor indiferent de situația de fotografiere. Distanța focală este 24-480mm cu o profunzime a câmpului de F2.8-4.5. Ca la modelul anterior, exista un filtru ND încorporat. Mecanismul de ghidare a lentilei este unul utilizat la camere video profesionale, menținând calitatea imaginilor indiferent de zoom. Aparatul este dotat cu un nou dispozitiv de acționare a servomotorului care controlează irisul, ajutând la un control lin al expunerii fără diferențe de contrast. Calitatea imaginii este dată și de un sistem cu 9 lame ale diafragmei. Filtrul ND încorporat asigură filme și poze expuse corespunzător, fără diferențe sau erori de expunere, fotografii sub/supra-expuse. Introducerea lentilelor standard cu valori multiple aduce șu un avantaj pentru transportul aparatului, greutatea unui aparat standard cu obiectiv separat poate ajunge la 3,6kg, în timp ce modelele FZ2000/FZ2500 ajung la aproape 1kg.
Funcțiile și performanța video a aparatului sunt multiple, aducându-l în zona de nivel PRO, începând cu înregistrarea 4K la rezoluții până la 4096×2160, ieșiri de imagini live HDMI, posibilitatea instalării de microfoane HD și telecomenzi, timp nelimitat de înregistrare și funcții video unice pentru un dispozitiv de acest tip. Printre funcțiile unice se enumeră zoom-ul lent, înregistrarea cu mai multe viteze și frecvența variabilă a cadrelor. Funcțiile 4K Live Crop sunt la fel ca la modelele prezentate anterior.