Networking — September 20, 2016 at 2:58 pm

5G este tehnologia optimă pentru IoT, dar 4G va continua să existe

by
Retea 5G
Retea 5G

Chiar dacă tehnologia 5G a început să își intre in drepturi, în special în domeniul IoT, tehnologia 4G va continua să domine piețele telecom mult timp de acum înainte, fiind optimă pentru necesitățile utilizatorilor normali de rețele mobile.

Chiar cele mai noi modele de telefoane Iphone 7 și Galaxy Note 7 încă nu sunt pregătite pentru 5G, analiștii estimând că inclusiv următoarea generație de dispozitive din 2020 nu va fi compatibilă cu 5G datorită faptului că producătorii văd această tehnologie ca un instrument pentru industrie, decât unul pentru utilizatori.

Majoritatea producătorilor și prestatorilor de servicii de telecomunicații, văd tehnologia 5G ca un motor aproape exclusive pentru Internet of Things. De asemenea, majoritatea producătorilor spun că 5G ar trebui să existe impreună cu 4G, fără să se urmărească eliminarea 4G.

Dovada că rețelele 4G nu vor fi eliminate odată cu dezvoltarea 5G vine și prin faptul că 4G încă se dezvoltă, Verizon Wireless lansând recent o funcție care poate crește vitezele 4G cu până la 50% prin combinarea mai multor canale wireless, oferind viteze de download de 225-300Mbps.