Distributie / Logistica — September 22, 2016 at 5:16 am

6 metode de crestere a profitabilitatii depozitului

by

Fie ca vorbim despre companii din distributie, servicii logistice sau productie, profitabilitatea acestora se bazeaza, in mare parte, pe eficienta si productivitatea depozitului. Atunci cand acesta este bine organizat, iar activitatatile de depozitare se desfasoara in mod eficient, rezultatele financiare sunt pe masura.

Solutii de managementul depozitelor
Solutii de managementul depozitelor

Va prezentam in continuare o serie de 6 metode prin care sa cresteti profitabilitatea depozitului dumneavoastra.

Auditati depozitul
Nu puteti sti unde se pot face imbunatatiri pana nu evaluati modul in care depozitul functioneaza in prezent. Din pacate, putini oameni de afaceri includ in strategia lor un audit al activitatii de depozitare. Auditul depozitului ar trebui sa devina un must-have, un proces anual de revizuire a productivitatii fortei de munca, a fluxurilor de lucru.

Stabiliti indicatori de performanta (KPI)
Indicatorii de performanta pentru depozit sunt esentiali ca sa puteti determina performanta depozitului, a proceselor, a fluxurilor si a operatorilor. Nu este nevoie de prea multi indicatori, ca sa aveti prea multe batai de cap cu interpretarea cifrelor, ci doar de cei esentiali, din care sa va dati seama in orice moment daca lucrurile merg in directia potrivita.

Asigurati o pregatire corespunzatoare a fortei de munca
Unul dintre costurile cele mai importante este cel cu forta de munca. Daca va doriti un depozit eficient, primul pas este sa aveti operatori eficienti, bine pregatiti si productivi.

Încurajati participarea activa a angajatilor
Una dintre cele mai bune metode de stimulare a profitabilitatii si a productivitatii este prin incurajarea atitudinii proactive a angajatilor, facandu-i sa se simta cu adevarat ca o parte importanta a afacerii dumneavoastra.

Oferiti clientilor servicii de calitate
Grija asupra clientului are un impact major asupra profitabilitatii depozitului. Un client multumit va recomada mai departe serviciile dumneavoastra, generand astfel mai mult business.

Implementati o solutie de management al depozitelor (WMS)
Una dintre cele mai rapide modalitati de imbunatatire a profitabilitatii, productivitatatii si eficientei depozitului este implementarea unui sistem de management al depozitelor (WMS). Aceasta solutie va permite sa gestionati fiecare aspect al operatiunilor dumneavoastra, de la receptie si pana la livrare. Rezultatele implementarii sistemului Fluxvision WMS constau in reducerea costurilor operationale, eliminarea erorilor, precum si oportunitati pentru crestere economica viitoare.
● Productivitate crescuta. Puteti optimiza fiecare aspect al activitatilor din depozit, reducand costurile si timpul de executie.
● Monitorizare in timp real. Puteti vedea in orice moment daca sunt respectate procesele stabilite pentru buna functionare a depozitului.
● Controlul inventarului. În loc sa lucrati cu hartie si cu pix, folositi un sistem automat de gestionare a stocurilor. Acesta reduce numarul erorilor si durata procesului de inventariere.
● Costuri reduse. Costurile de manipulare sunt mai mici, deoarece se reduc sau se elimina complet sarcinile manuale si actiunile repetitive si redundante.
● Satisfactia clientului. Cu FluxVision WMS puteti fi siguri ca aveti un inventar corect si ca puteti respecta termenul de livrare al comenzilor client. De aici puteti extrage cu usurinta rapoartele care aveti nevoie.

wipsWiSoft Professional Services este o companie cu peste 20 de ani de experienta in solutii de business si de automatizare si optimizare a operatiunilor logistice. Gasiti o descriere mai detaliata a solutiei FluxVision WMS sau solicitati o prezentare personalizata pe http://www.wips.ro/fluxvision/.