IT in World — September 22, 2016 at 8:50 am

Sectorul public necesită o infrastructură eficientă pentru analiza datelor

by

publc-sectorIn contextul în care sectorul public a fost un mare investitor în tehnologii IT, a venit timpul pentru actualizarea tehnologiilor implementate inițial, actualizare dată de trecerea în cloud și în noile tehnologii pentru analiza datelor.

Guvernele și administrațiile locale s-au dovedit în timp ca mari investitori în tehnologie și IT, dar nu toată lumea consideră ca investițiile au fost făcute eficient. Conform mai multor companii de consultanță, printre care și NTT Data, cheltuirea banilor pentru IT în sectorul public trebuie făcută eficient, pentru costuri reduse de mentenanță și eficientizarea operațiunilor prin trecerea în cloud. Trecerea în cloud poate să ofere o corelare și analizare mult mai eficientă a datelor. De exemplu orașul Boston a implementat mai multe centre de analiză pentru corelarea eficientă a lucrărilor de infrastructură și pentru a eficientiza răspunsul în caz de urgență.

O altă problemă scoasă în evidență în eficiența IT din sectorul public este creșterea cheltuielilor de gestiune, chiar și cu investiții importante în tehnologie IT. În același timp, chiar dacă sectorul public investește masiv in tehnologie, această investiție este pierdută din start dacă nu există și resursa umană necesară exploatării acestor tehnologii.

de Andrei Marian